ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Den ensomme gourmet

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Den ensomme gourmet.jpg

 
Forfatter: Masayuki Kusumi
Tegner: Jiro Taniguchi
Oversætter: Mette Holm
Originaltitel: Harukana machi
Format: ca. 200 sider (?) sort-hvid

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

”Den ensomme gourmet” er både en vandring igennem Tokyos mange kvarterer og en rejse igennem den japanske gastronomi. Vi følger en handelsmand, der mellem sine forretninger naturligivs skal have noget ordentligt at spise. Måltidet vækker ved sin indtagelse associationer og minder, og langsomt får læseren indsigt i, hvem den egenrådige, madglade sælger egentlig er.

I Danmark forbindes japansk mad primært med sushi, men ”Den ensomme gourmet” viser, at det japanske køkken har en variation og detaljerigdom, der er afstedkommet af samvittighedsfuldt håndværk selv på de umiddelbart tarveligste frokoststeder.

”Den ensomme gourmet” er en række korte historier skrevet af Masayuki Kusumi og tegnet af Jiro Taniguchi. Taniguchi blev introduceret på dansk i 2010 med ”Min fjerne barndomsby” og har siden fortryllet sit danske publikum med ”Manden der går tur”, ”Min fars dagbog” og ”Senseis mappe” bind 1 og 2.

Taniguchi er især i Europa (ikke mindst Frankrig) meget populær, og således vandt ”Min fjerne barndomsby” i 2003 prisen for årets bedste manuskript ved den store tegneseriefestival i byen Angoulême. Siden har han tegnet direkte for en række franske institutioner, bl.a. ”Les gardiens du Louvre” til det berømte museum samt kollektioner til modehusene Louis Vuitton og Cartier. I foråret vistes en retrospektiv udstilling af hans orignale vækrer på museet Espace Richaud i Versailles, og endelig har det franske kulturministerium hædret ham med kulturprisen L’ordre des Arts et des Lettres.