ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Diskussion:Forside/Kategorisering og nationalitet

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Emnet var vist også oppe at vende med Alan Moore, men nu er jeg stødt på det igen med Frank Quitely - han er jo skotte ligesom Grant Morrison og Mark Millar. Men alle tre er jo stort set kun kendt for deres arbejde på amerikanske tegneserier. Hvordan kategoriserer vi dem? some Amerikanske, Skotske eller Skotsk-Amerikanske ? Vi kommer til at løbe ind i det flere gange med Marvel, DC og Dark Horse som både har spaniere, italienere, japanere og et par sydamerikanere tilknyttet. Kent Damgaard 25. mar 2008, 21:10 (CET)

Jeg synes vi skal kategorisere dem i alle de kategorier der giver mening, altså BÅDE Amerikansk og Skotsk. Hvis jeg som slutbruger leder i kategorien efter vedkommende tænker jeg måske kun at han er amerikansk. Så lærer jeg noget når jeg finder ham :).
I øvrigt går jeg med tanker om et nyt initiativ i forhold til portaler. Indtil videre har vi relativt skarpt opdelt i forside portaler efter sprog, men jeg tror det vil give mening at lave nogle mere emne specifikke portaler, såsom Portal:Andeby, Portal:Manga, Portal:Superhelte (eller et bedre navn?), Portal: Fransk-Belgisk skole (behøver nok meget et bedre navn). Kombinerer man det med at alle relevante sider knyttet til portalen får en lille badge a lá Wikipedia, så tror jeg det vil give god mening. Jeg nævner portaler fordi at det indtil videre har været vigtigt at kategorisere folk under Amerikanske, Europæiske eller Danske for at de skulle dukke op på de relevante portaler. Joen 25. mar 2008, 21:44 (CET)
Lyder som en god ide. Vores egen Peter Snejbjerg hører jo også hjemme flere steder. Spørgsmålet er om man skulle dele de amerikanske op så man har superhelte og horror (evt. også sword and sorcery). Det dækker en pæn bid af markedet, men selvf. ikke alle dele. Wikipedia har faktisk en artikel som hedder "Franco-Belgian comics", der var henvisning til den fra "Ligne claire", som jeg egentlig havde troet var dækkende, men det kan jeg se at det ikke er. Kent Damgaard 25. mar 2008, 23:01 (CET)
Jeg synes ikke man behøver sætte en øvre grænse for antal af portaler, ej heller en grænse for hvor udkrystalliserede hver enkelt emne kan være. Formålet, som jeg ser det, er 2 ting. 1) at emnebegrænse ComicWiki for brugere der primært er interesseret i pågældende emner, og 2) gøre brugere der læser enkelte artikler opmærksomme på at der er andre, relaterede artikler. Horror synes jeg, f.eks., giver fin mening. Jeg vil se om jeg får tid til at lave et eksempel i morgen. Joen 25. mar 2008, 23:21 (CET)
OK, nu har jeg gjort et forsøg. Se Portal:Superhelte og Død og genopstandelse. Joen 26. mar 2008, 11:09 (CET)
Det ser jo rigtigt godt ud :-) Kent Damgaard 26. mar 2008, 19:04 (CET)