ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Diskussion:Marshal Blueberry

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Jeg kan se at Jalbertsen har flyttet Marshal Blueberry og andre Blueberry undersider ned som "undersider" til Blueberry. Jeg er ikke sikker på at jeg synes det er den rigtige måde at gøre det på, og personligt synes jeg at Marshal Blueberry skal forblive hvor den var. Jeg synes også at "underside funktionen" kun skal bruges til "meta information" såsom f.eks. Diskussion:Forside/Arkiv_1. Men jeg synes det er et udmærket tidspunkt at få taget en afstemning om det, for det kan sådanset danne noget præcedens for hvordan vi gør med andre sider. Her er mine grunde til at jeg synes det er en dårlig ide:

  • Marshal Blueberry (og de andre underserier), er så vidt jeg ved udgivet hver for sig. Selvom de er baseret på eller spinoffs af Blueberry serien, fortjener de sine egne sider med detaljer om de pågældende udgivelser. Hvis de skal være "undersider", så kunne de ligeså vel integreres direkte i Blueberry siden.
  • Den hierarkiske underinddeling man får ved at lave undersider giver udelukkende mening ud fra et administrativt synspunkt -- det "føles" rigtigt fordi det er ligesom hvis siden ligger i en mappe. Men da der ingen tekniske fordele er ved at lave en underside (man kan f.eks. ikke se hvilke undersider en hovedside har), så bliver det bare redundant information i titel og adressebar.
  • Wikiens "Gå til" funktion ude i søgeboksen er afhængig af sidetitler. Dvs. skal man finde "Blueberry/Marshal Blueberry" skal man i søgeboksen skrive "Blueberry/Marshal Blueberry". Hvis siden bare hed "Marshal Blueberry" var det det eneste man behøvede at skrive. Lige nu er der redirects der afhjælper dette, men hvis dette danner præcedens så er der mange serier der skal rykkes rundt.
  • Den eneste fordel slutbrugere af ComicWiki får ved denne form for undersider, er et lille blåt "Blueberry" link i toppen af siden. Der er ikke mulighed for at beskrive hvad det link er-- det er der bare. I forhold til hvad man må ofre, synes jeg ikke det er det værd.

Derfor stemmer jeg for at vi ikke benytter os af undersider til andet end metainformation. F.eks. "diskussions arkiv". Joen 24. Sep 2007 kl. 16:21 (CEST)

Årsagen til at jeg overhovedet oprettede de tre undersider, var at kunne kategorisere de forskellige underserier bedre. Til det formål fungerede de udmærket. Når man nu slår op under kategorien François Corteggiani, så står Blueberry/Blueberrys unge år, som i første omgang ser lidt mystisk ud. Så jeg kunne bedre lide den tidligere opsætning, men måske kan JAlbertsen give en mere udførlig begrundelse for ændringen. Benadikt 24. Sep 2007 kl. 19:09 (CEST)
Nu har diskussionssiden stået stille et stykke tid, så på baggrund af det tillader jeg mig at flytte siderne tilbage til deres oprindelige placering. Jeg synes det er en stor ændring at foretage uden diskussion. Derfor synes jeg vi skal have diskuteret færdigt før der bliver lavet en sådan ændring i fremtiden. Joen 27. Sep 2007 kl. 12:02 (CEST)
Jeg er ked af jeg har været fraværende på diskussionen, men jeg har haft en del at se til på det sidste. Jeg vil dog sige, at jeg umiddelbart er enig med Joen i ovenstående synspunkter, og foretrækker også at siderne flyttes tilbage til deres oprindelige plads. ezme 30. Sep 2007 kl. 18:07 (CEST)