ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Dr. Albert Merlings samlede bedrifter bind 1

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Dr. Albert Merlings samlede bedrifter bind 2 »
 
 

Dr Albert Merling 1.jpg

Dr. Albert Merlings samlede bedrifter 1
Forfatter: Knud V. Larsen
Tegner: Knud V. Larsen

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Et overset mesterværk genudgives efter 30 år

I 1970-1980 blev Knud V. Larsens dagstrip Albert Merling bragt i Berlingske Tidende, men for 30 år siden stoppede den brat med en aldrig forløst "cliffhanger". Og den forbliver uforløst, for Knud V. Larsen døde i 2002 efter igennem 16 år sammen med Anders Hjorth-Jørgensen fra Tegneseriemuseet i Danmark at have forsøgt at få denne unikke tegneserie genudgivet med hovedpersonens rette navn, Merling! Men nu genudgives serien endelig, så nye læsere kan stifte bekendtskab - og gamle læsere genopleve deres - med dr. Albert Merling, hans kone Anita og deres to døtre Alice og Bettina på deres begivenhedsrige rejse gennem 1870'ernes Mellemeuropa. En rejse, som bringer dem i selskab med gruopvækkende monstre, mystiske spøgelser, vanvittige adelsmænd og -kvinder, snedige falskmøntnere, utidssvarende UFO'er og egocentriske alkymister. Men også en rejse, hvor illusionisten Albert Merling viser sig som en handlingens mand, der forstår at afmystificere illusionsnumrene - når han altså ikke skaber dem selv! Knud V. Larsen var en dansk H.G. Wells, en fabelagtig fortæller og genial tegner. Han efterlader et værk, der vedbliver at fascinere, et overset og unikt mesterværk indenfor den danske tegneserietradition. Derfor er Forlaget Forlæns også stolt over nu for første gang siden publiceringen i Berlingske Tidende at få muligheden for at kunne udgive alle seriens 2905 strips i tre bind. Det første rummer de første 8 episoder fordelt på 907 dagstrips og 496 sider. Ud over tegneserien rummer bindet redaktionelle artikler, som fortæller om mennesket og tegneren Knud V. Larsen, hans teknik og det, der inspirerede ham, skrevet af Anders Hjorth-Jørgensen.

"... en fryd for øjet og tanken. Der er en lethed over historierne, som man sjældent ser i nutidens tegneserier, der enten skruer for meget op for dramatikken eller omvendt holder den på for lavt et blus ud fra misforståede kunstneriske hensyn. Serien er tydeligvis skabt af en person, der vidste noget om, hvordan man underholder et publikum. Uden røgslør og andre tøjerier." Kristian Lindberg, Berlingske Tidende.

"Hvis man kan lide okkulte mysterier og monstre er Dr. Merling en fryd - en glemt dansk klassiker, som nu kan beundres af gamle og nye læsere." Troldspejlet, DR.

"Seriens charme er ikke desto mindre åbenlys takket være Knud V. Larsens visuelle stil, hvor billeder fra periodens illustrerede blade bruges som baggrunde, mens indtagende pop art-figurer portrætterer seriens hovedpersoner. Og alt sammen i et gotisk univers befolket af overtroens gengangere, charlataner, østeuropæiske videnskabsfolk, hypnose og animalsk magnetisme. Det univers kan man ikke andet end at blive forført af, og det er en præstation endelig at få denne serie hevet ud af glemslen." Benni Bødker, Information.

Anmeldelser