ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

H.G. Wells

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
H G Wells af Beresford.jpg
Herbert George Wells
Født:

21. september 1866

Død:

13. august 1946

Herbert George Wells var en engelsk forfatter og en af pionererne indenfor science fiction-romaner. Flere af hans værker er omsat til andre medier, herunder radiospil, film og tegneserier.

Alan Moore benytter sig af Wells' fortælling "Klodernes kamp" som en del af sine fortællinger om Det Hemmelighedsfulde Selskab. Således kan man på side 54 i første bind se en reference til ekslosioner på Mars, mens andet bind med undertitlen "Klodekrigen" går tættere på selve historien om invasionen fra Mars.

Dark Horse har tilsvarende udgivet "H.G. Wells' The War of the Worlds" af Ian Edginton og D'Israeli, som genfortæller historien meget loyalt i forhold til originalen. Hardcoverudgaven har endvider en henvisning til Jeff Waynes musikalske udgave af historien med Richard Burton som fortæller. Denne udgivelse fra 2006 blev siden fulgt op af Scarlet Traces, som er en selvstændig videredigtning af Wells' oprindelige fortælling.

En alternativ udgave findes i udgivelsen Science Fiction Classics fra Eureka, hvor "War of the Worlds" er med som en af flere historier.

I "Tidsmaskinen" optræder en race som bor under jorden kaldet "morlockere" som har givet inspiration til en tilsvarende gruppe af mutanter i X-Men der ligeledes lever i et gangsystem under jorden.

Tegneserieudgaver

Se kategorien H.G. Wells.

Eksterne links