ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

EC Comics

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
   
EC logo.jpg

Amerikansk forlag, grundlagt af forlægger Max Gaines i 1944 som Educational Comics. Sønnen Willam Gaines overtog efter faderens død i 1947 i en bådulykke. Snart omdøbte han forlaget til Entertaining Comics og gjorde det berømt med dets skræk- og science fiction-serier. Da Comics Code blev indført i 1954, måtte forlaget stoppe disse serier.

Forlaget koncentrerede sig nu om Mad, der var startet i 1952 som et humoristisk tegneserieblad. Det blev ændret til et satiremagasin og blev en overvældende succes.

Forlagets serieblade er blevet genoptrykt i flere omgange, både som hæfter, sort-hvide bøger og bøger med serierne i farver med ny teknik.

De fleste af genoptrykkene har Russ Cochran stået for, enten direkte eller gennem forlagene Gladstone Publishing og Gemstone Publishing, se The EC Library og The EC Archives.

I 2011 annoncerede Fantagraphics Books, at de vil genoptrykke EC-hæfterne i bøger, der samler de forskellige skaberes serier, se The EC Comics Library.

Eksterne links