ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Kategori:Amerikanske forlag

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

De amerikanske tegneserieudgivelser i dag forbindes ofte med to store forlag, Marvel Comics og DC Comics. Af de mindre forlag kan blandt andet nævnes IDW Publishing, Fantagraphics Books, Dark Horse Comics og Image Comics. Men ud over disse findes et væld af små forlag, som udgiver alt fra en håndfuld ned til en enkelt serie, for eksempel Harris Comics (Vampirella).

Mens merchandise (t-shirts, plakater m.v.) i de seneste årtier har været et område med store muligheder arbejder de fleste forlag med strategier på mange områder. Der er i høj grad en tendens til at amerikanske forlag ikke længere kun holder sig til sit oprindelige forretningsområde, men i stedet forsøger at styrke deres indtjeningsgrundlag ved at anvende de historier og figurer de har rettigheder til indenfor andre genrer som film og computerspil.

Desuden er der et voksende marked for såkaldte "action figures" baseret på figurer fra kendte tegneserier. Mest markant indenfor dette område er nok Todd McFarlane som oprindeligt var mest kendt for sit arbejde på Spider-Man og sin egen serie Spawn. Men ved siden af dette har McFarlane også etableret en forretning der startede med at lave model-figurer baseret på Spawn, men som i dag omfatter både rockstjerner som for eksempel Lars Ulrich og Metallica og forskellige gendigtninger af kendte eventyr som Rødhætte og Troldmanden fra Oz.

Artikler i kategorien "Amerikanske forlag"

De nedenstående 79 sider er i denne kategori, ud af i alt 79.