ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Garé Barks

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Gare Barks 1940.jpg
Garé Barks
Født:

6. december 1917, Hilo, Hawaii

Død:

10. marts 1993, Grants Pass, Oregon

Garé sammen med sin mand Carl i 1972

Garé Barks, hvis døbenavn var Margaret Wynnfred Barletta Williams, er mest kendt som Carl Barks' hustru. Garé blev født og voksede op på Hawaii, hun studerede kunst ved The Punahou Academy i Honolulu og arbejdede i sin fars arkitektfirma. I 1936 flyttede hun til Boston, Massachusetts, for at studere ved Vesper George School of Art. Arbejdede hos McDonnell Douglas.

Garé blev i 1954 gift med Carl Barks; dette var hendes andet og Carls tredje ægteskab. Allerede før de blev gift, var Garé begyndt at arbejde sammen med Carl. Hun stod for tekstningen, tegnede baggrundene og kom med en del ideer til historier. Hendes arbejde sammen med Carl er ikke krediteret i den grad, som det burde være.

Garé har rentegnet forsiden til Walt Disney's Comics and Stories nr. 405.

Garé var en dygtig landskabsmaler, og hun vakte mandens interesse for malerkunsten, som han helligede sig efter at han blev pensioneret fra tegneserierne.

Et af Garés malerier blev udvalgt til at blive sendt til de amerikanske tropper under golfkrigen (Operation Desert Storm).

Andre serier

Barks-parret var gode venner med den danske tegner Mik og hans familie, og Garé bidrog med ideer til hans serie Ferd'nand.

Eksterne links