ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Green Arrow

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Green Arrow
Green arrow.jpg
Virkeligt navn:

Oliver "Ollie" Queen

Tilknytning:

Justice League, Outsiders

Evner:

Almindeligt trænet menneske med store evner som bueskytte

Udgivelse
Udgiver:

DC Comics

Debut:

More Fun Comics #73 (1941)

Skabere:

Mort Weisinger & George Papp

Green Arrow er en superhelt i DC-universet. Han blev skabt af Mort Weisinger og George Papp i 1941.

På dansk hed han først Røde Pil, da vi startede med at bruge det samme navn som på svensk. På svensk havde de valgt at kalde ham Röde Pilen på grund af hans polistiske holdninger og da tegneserierne dengang var i sort-hvid var der ingen som vidste at han hovedsageligt havde grønt tøj på. Da der senere kom farver på, ændrede vi i Danmark dog navnet til Grønne Pil.

Green Arrow er millionæren Oliver Queen, gerne kaldet Ollie af sine venner. Han strander på en øde ø, hvor han er nødt til at jage med bue og pil for at overleve og viser sig at være en fremragende bueskytte. Da en bande narkosmuglere kommer til øen, fanger han dem og vender tilbage til civilisationen, hvor han bagefter iklæder sig et grønt Robin Hood-inspireret kostume og bekæmper kriminalitet under navnet Green Arrow.

Han benyttede ofte særlige "trick-pile", f.eks. netpile, eksplosive pile, håndjernspile og den klassiske boksehandskepil. Han havde også en "Arrowcar", en "Arrowcave" og et sidekick ved navn Speedy. Speedy havde noget senere den tvivlsomme ære at blive den første heroinafhængige superhelt, men i dag er han clean og medlem af Justice League under navnet Red Arrow.

Figuren havde ingen rigtig substans i de første mange år af sin levetid - det var først da Dennis O'Neil og Neil Adams satte ham sammen med Green Lantern at han trådte i karakter som den højtråbende, venstreorienterede, socialt indignerede helt, som vi kender i dag. I serien spillede hans personlighed mod Hal Jordan (Green Lanterns) mere regelrette personlighed.

Senere forfattere - bl.a. filminstruktøren Kevin Smith - har udbygget personen og lagt vægt på at skildre ham som en korsfarer for minoriteterne og de undertrykte.

Han er gift med superheltinden Black Canary, og er (med en anden kvinde) far til Connor Hawke, der i en periode hvor Oliver var død optrådte som Green Arrow. Han har også et nyt sidekick ved navn Speedy, nemlig den unge kvinde Mia Dearden, der har den endnu en gang tvivlsomme ære at være den første HIV-positive superhelt.