ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

ISSN

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
    ISSN.jpg    
 
 

Internationalt Standard SerieNummer. Ottecifret nummer, der kan tildeles alle periodiske udgivelser, herunder tegneserier og f.eks. elektroniske tidsskrifter. Det sidste ciffer er et kontrolciffer. ISSN skal altid skrives i to grupper, som hver består af 4 cifre med bindestreg imellem og med bogstaverne "ISSN" foran talgrupperne. Det ottende ciffer er et kontrolciffer, der bliver betragtet som en væsentlig og uløselig del af nummeret og udregnes på basis af de øvrige 7 cifre efter "modulus 11 med vægtene 8-2". I de tilfælde hvor beregningerne giver kontrolciffer 10, bruger man romertal X.

Artikler med ISSN får tildelt et EAN efter en fast procedure. De første 3 cifre er 977, de følgende 7 cifre er ISSN uden kontrolciffer. Derefter følger to cifre, der som regel er 0, men kan ændres for at lægge ekstra information ind. Det sidste ciffer er et kontrolciffer, der beregnes efter EAN's regler. F.eks. har den italienske serie La grande dinastia dei paperi ISSN 1828-552X og EAN 9771828552200.

Se også artiklen om nummereringssystemet ISBN til bøger.

Bogserier kan have både ISSN og ISBN som beskrevet under ISBN.

Eksterne links