ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Jørgen Bitsch

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Dansk serietegner, illustrator og politisk satiriker.

Stilmæssigt placerer Jørgen Bitsch sig i opposition til den moderne minimalisme i mediet, som man ser den i striber som Garfield. Hans inspiration er den klassiske detaljerede avisstribe som man kender den fra Rip Kirby og Modesty Blaise. Andre vigtige inspirationskilder er Frank Frazetta, Wallace Wood og Will Eisner.

Overdanmark

Jørgen Bitsch er manden bag serien Overdanmark som han lavede til Ekstrabladet. Serien betegnes af ham selv som en venstrepopulistisk satire i tråd med en del af de værdier avisen oprindeligt stod for.

Lawman og Neutzsky-Wulff

Jørgen Bitsch har i flere omgange arbejdet sammen med forfatteren Erwin Neutzsky-Wulff, dels som illustrator på Wulffs roman "Rum", dels som tegner på serien Lawman. Lawman indeholder en mindre reference til samarbejdet på side 31 hvor en af de indlagte på den psykiatriske afdeling er i færd med at læse "Rum".

Seriens to skabere kan også ses blandt de samfundsundergravende elementer på side 39 i Lawman. I den forsamlede skare af samfundsundergravende elementer ses flere andre kendte ansigter, blandt andet den firedobbelte politimorder Palle Sørensen.

Holocaust karikaturtegning

Jørgen Bitsch deltog i en iransk tegnekonkurrence som blev udskrevet i kølvandet på debatten om Muhammed-tegningerne. Konkurrencen var yderst kontroversiel da den blev opfattet som anti-semitisk og holocaust-benægtende. Tegningen som Jørgen Bitsch deltog med (som kan ses her) anlægger dog ingen af disse synsvinkler, men forsøger i stedet at sætte begivenheden ind i et større perspektiv.

Quality Comics

Jørgen Bitsch har en hjemmeside med titlen Quality Comics eller qualitycomics.dk. Navnet Quality Comics er i sig selv en reference til Will Eisner.

Ekstene links