ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Joe Bar Team

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning


Forlagets beskrivelse

Nr. 1

Joe Bar Team er en berømt motorcykeltegneserie, som har sin oprindelse i Frankrig. Den blev oprindeligt udgivet som striber af Vents d'Ouest i 1975. Det første album blev udgivet i 1990, hvor mange af motorcyklerne blev skiftet ud med lidt nyere modeller, og det er sidenhen blevet til i alt otte i serien. Det første og femte album blev lavet af Bar2, og de andre seks blev lavet af Fane.

Tiden hvorfra de oprindeligt er tegnet er ikke afgørende, da mange af de situationer, som kørerne i denne serie støder på, er tidsløse og indeholder mange af de situationer, som de fleste motorcykelkørere kan nikke genkendende til. Det er humoristiske tegninger, der vil få selv den hårdeste motorcyklist til at bryde ud i latter.

Når det handler om verdensmesterskab i livsfarlig opbremsning og bad-ass opførsel, så styrer Joe Bar Team suverænt - mener de selv. På cafehjørnet, hvor de holder til, slippes alle hæmninger løs. Her diskuteres jævnligt, om det er de snoede veje, cafeen, dødsløbene, motorstørrelsen eller at undgå betjentene, der er det vigtigste. Alle er dog enige om, at de er rebeller og kører på legendariske motorcykler.

Vi befinder os i 1975, og mange fra forstæderne har fundet ud af, at motorcykler er vejen frem til et langt og lykkeligt liv. Kan de tage fejl ????

Nr. 2

Nu er der gået 20 år, siden vi i 70’erne så hvordan de fire møtrikker Ebbe Emhætte, Uffe Udkørt, Benny Bundgas og Tino Tyvstart straffede bylivet med deres højtråbende stålmaskiner. Hvad er der tilbage af de velsignede tider, hvor der blev kørt med toptrimmede motorer, oplagt udstødning og gashåndtaget i bund for at vinde kampen om byens gader? Nu har ordensmagten vel langt om længe fået styr på byen, så der er faldet ro - for fra kaos må nødvendigvis komme orden. Her på tærsklen af det 21. århundrede blæser fornuftens vind de sidste rester væk af fortidens galskab. Der pumpes vel ikke længere benzinblandet blod gennem ungdommens hjerter?

Huh? Bunch of pussies! ... No way! Ungdommen har taget over, og de gamle gutter må kæmpe ekstra hårdt for at bibeholde deres image. De tre nye ”unge” karakterer har fået navnene Bob ”Harley”, Tommy ”Tilt” og Palle ”Patron”. Denne bog beviser, at den evige historie gentager sig gang på gang.