ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Kampen om ilden

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Neandertal Seriel rækkefølge
 
 

Kampen om ilden.jpg

 
Forfattere: Emmanuel Roudier efter J.-H. Rosny
Tegner: Emmanuel Roudier
Originaltitel: La guerre du Feu
Originaludgave: 2012-2014: Delcourt
Format: 176 sider (?) farver 195 × 267 mm

Danske udgaver:

Originaludgaven på fransk udkom i 3 album. På dansk er hele serien samlet i en indbundet bog med undertitlen Den samlede saga.

Forlagets resumé

I generationer har livet i ulhammernes flok været organiseret omkring bålet. Kan de holde liv i gløderne, kan de tænde ild, og derfor bevogtes luerne dag og nat i tre bure af fire kvinder og to krigere. Men under en fjendtlig stammes angreb tilintetgøres gløderne, og ulhammerne er tvunget til at overgive sig ubeskyttede til nattens kulde.

Ulhammernes leder, Fauhm, udlover større andele af jagten og byttet til den, der igen kan bemægtige sig ilden, og i tilgift hans søsterdatter Gammla som mage. Særligt det sidste tiltaler den unge jæger Naoh, leopardens søn, og Aghoo, uroksens søn. De melder sig hver især til at hente ild hos mammutternes sønner eller menneskeæderne, som jager ved floden, og selv om Fauhm er bekymret for, at det ender som en dødbringende hanekamp mellem den stærke og snu Naoh og den brutale Aghoo, lader han dem drage af sted – i hver sin retning.

Naoh begiver sig sammen med Gaw, antilopens søn, og Nam, poplens søn, som begge er hurtige og adrætte snarere end stærke, mod de to floder – mens Aghoo tager af sted mod den nedgående sols marsk sammen med sine to brødre, der ligesom han er barbariske og behårede og kendt for at være lunefulde og bestialske over for kvinder.

Forude venter begge de to grupper en farefuld rejse, hvor de kommer på tværs af mammutter, urokser, kæmpeløver, huntigre, menneskeædere, røde dværge og slanger – og må kæmpe mod sult, tørst, kulde og mørke.

Forlagets beskrivelse

Efter sin store succes med den forhistoriske grafiske roman Neandertal har Emmanuel Roudier nu omsat den belgiske forfatter J.-H. Rosny den Ældres verdensberømte roman ”Kampen om ilden” fra 1911 til en forrygende flot tegneserie.

Udgivelsen af tegneserien er samtidig danmarkspremiere på Rosnys roman, da den aldrig har været oversat til dansk.

Forsider

Anmeldelser

Eksterne links