ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Neandertal

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Vo' hounâ Seriel rækkefølge Kampen om ilden »
 
 

Neandertal.jpg

 
Forfatter: Emmanuel Roudier
Tegner: Emmanuel Roudier
Originaltitel: Neandertal
Originaludgave: 2007-2011: Delcourt
Format: 176 sider (?) farver 195 × 267 mm

Danske udgaver:

Originaludgaven på fransk udkom i 3 album. På dansk er hele serien samlet i en indbundet bog med undertitlen Den samlede saga. Den udkom sommeren 2012, og ifølge chefredaktør Carsten Søndergaard blev 3/4 af 1. oplag solgt på kun to måneder.

Forlagets beskrivelse

Emmanuel Roudier har skabt en storslået tegneserieroman rodfæstet i et indgående kendskab til neandertalmennesket. I forhold til den traditionelle opfattelse af neandertalere tilbyder Roudier et mere nuanceret billede af sociale forbindelser, der ikke udelukkende er baseret på køllesvingende, gryntende hulemænd og magtforhold. Hans indsigt i den seneste palæoantropologiske forskning sætter ham i stand til at formidle et drama af stor autencitet, hvor manerer, skikke, landskaber, flora og fauna forekommer særdeles realistiske og fornemt under-bygger den spændende fortælling om den unge, halte Lagu og den smukke Mana. I et efterskrift forklarer Roudier, hvorfor han har valgt at lade sine personer tale et helt igennem moderne og til tider endda forfinet sprog.

Forlagets resumé

Istidernes Europa for 50 000 år siden. Rødkroppenes stamme har slået lejr i en hule, hvor den dygtige, unge flintestenhugger Lagu fremstiller fantastiske jagtvåben. Trods sine evner er Lagu genstand for latterliggørelse og foragt fra sine brødre, fordi han er vanskabt og halt – og af samme grund får han ikke lov at deltage i stammens jagter.

Men da hans far dør under en mislykket jagt på den sorte kæmpebison Langskæg, og Lagu efterfølgende afslører tre af brødrenes troløshed og fejhed, sætter han sig et ambitiøst mål. Han vil nedlægge Langskæg for at hævne sin far og vinde anseelse i stammen.

Lagu opsøger månefolket, da han får at vide, at de besidder et særligt våben: jagtkrystallet, der fremstilles med en hemmelig teknik, og som intet bytte siges at kunne stille noget op over for. En livstruende byldepest hærger imidlertid månefolket, og som betingelse for at få overdraget jagtkrystallet må Lagu indvillige i at ledsage den smukke Mana til mosfolkets klan for at hente livsbrygget – en helbredende eliksir, som kun mosfolket kender opskriften på. Og Mosfolket bor hinsides blodfolket, som er menneskeædere og ikke kender til nåde.

Lagu og Mana drager ud på den farefulde færd gennem blodfolkets egn, hvor de støder på usædvanlige allierede og frygtelige fjender, før Lagu kan møde sin egentlige skæbne.

Forsider

Andre værker

Neandertal er det midterste af tre værker af Roudier. Før det skabte han Vo' hounâ, og nyest er Kampen om ilden.

Anmeldelser

Eksterne links