ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Kiss

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Kiss 4k #1 (2007)

Amerikansk heavy-rock band.

Kiss har igennem deres karriere formået at kombinere amerikansk heavy rock med et stort teatralsk show fyldt med effekter og pyroteknik. De fire medlemmer optrådte fra starten med et nærmest tegneserie-agtigt udseende som følge af deres sort/hvide ansigtsbemaling.

På højden af gruppens popularitet i 1970'erne udgav Marvel Comics en tegneserie med gruppen, hvor der blandt andet som et mediestunt blev blandet noget af medlemmernes blod med i tryksværten. Kiss deltog også i et crossover med serien Howard the Duck.

Kiss har senere gentaget forsøget på at gå ind i tegneseriebranchen, senest har bassisten Gene Simmons startet sit eget tegneserieforlag der blandt andet udgav serien "Gene Simmons Dominatrix".

Udgivelserne fra Simmons Comics Group er siden blevet samlet af IDW i "Simmons Comics Group Omnibus vol. 1." som samler serierne "Gene Simmons Zipper", "Dominatrix" og "House of Horrors".

Simmons, hvis borgerlige navn er Chaim Witz, startede oprindeligt som folkeskolelærer og har i interviews nævnt at han anvendte serier som Spider-Man som en del af undervisningen for at holde elevernes opmærksomhed fanget.


Forlaget Platinum Studios har sammen med gruppens eget forlag Kiss Comics Group udgivet serien Kiss 4k, hvor medlemmerne gav den som superhelte og beskyttede verden mod dæmonisk ondskab. Et eksempel på serien kan læses online fra websitet Wowio.