ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Knivsæg

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Knivsæg.jpg

 
Forfattere: Forskellige
Tegnere: Forskellige

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Cremen af danske tegneserieskabere bidrager til antologi om hverdagsfortællinger fra besættelsen.

Vi har alle sammen hørt historier fra besættelsen. Nogle fra familie, forældre, bedsteforældre, onkler og tanter, fra kollegaer og sammenkomster, andre igen vandrehistorier fra skolegården eller bardisken.

Nu genfortælles disse historier, som vi - der ikke oplevede dem - vil fortælle dem videre af en lang række danske serieskabere og forfattere. Langt de fleste historier, vi alle kender, handler om sabotage eller om mangelsituationen, rationering og rent personlige fortællinger, der giver et indblik i slægtens eller vores individuelle gruppers selvopfattelse og historik. Men historierne i Knivsæg er dem, hvor den almindelige hverdag og selve krigen pludselig støder sammen og bliver vedkommende. Hvor ét forkert trin kan ændre eller har ændret alt, eller hvor vi selv i 'vor tid' konfronteres med besættelsen i en eller anden uventet sammenhæng.

Antologien er redigeret af Henrik Rehr, der sidste år fik sit internationale gennembrud med Gavrilo Princip, og medvirkende er bl.a. krimiforfatter (og gammel tegneserieforfatter og nuværende direktør på Det Kongelige Teater) Morten Hesseldahl, den i Danmark bosiddende franske tegner Thierry Capezzone (kendt for bl.a. Daisy), Niels Roland (fast tegner på Weekendavisen), John Kenn Mortensen (Post-it-monstre), Ole Comoll Christensen (Dimensionsdetektiven), Peter Snejbjerg (fast tegner hos amerikanske DC Comics), Steffen Larsen (børnebogsanmelder hos Politiken), Halfdan Pisket (der sidste år brød igennem med Desertør), Teddy Kristiansen (tegner for en række bøger skrevet af Oscar K., bl.a. Gensyn med Heisenberg), børnebogsillustratoren Rasmus Bregnhøi, smagsdommeren og manuskriptforfatteren Nikolaj Scherfig og mange, mange andre!

Knivsæg tager udgangspunkt i de utallige fortællinger fra de fem besættelsesår og er på samme tid et signalement af talentmassen i den danske tegneserie lige nu, et spraglet og vidtfavnende udvalg af både nye talenter og erfarne kræfter.

Anmeldelser