ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Kuglesprøjternes ballet

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Kronologisk rækkefølge Tordenskyller af blod »
 

Den røde baron 1.jpg

Den røde baron 1
Forfatter: Pierre Veys
Tegner: Carlos Puerta
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: Le Bal des Mitrailleuses
Originaludgave: 2012: Zéphyr Éditions
Format: 56 sider (?) farver ca. 24 × 32 cm

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

I marts og april 1918 fløj Manfred von Richthofen en rødmalet Fokker Dr.1 med serienummer 477/17. I denne maskine vandt han i løbet af kun tre uger ti luftslag (af i alt 80). Den 21. april samme år blev han selv skudt ned og omkom, også da ved rorpinden på en Fokker Dr.1.

Den røde baron er en serie i tre dele, frit inspireret af Manfred von Richthofens liv samt af begivenheder og historiske skikkelser fra Første Verdenskrig.

Handling

Man følger en ung Manfred von Richthofen på militærakademiet i Berlin. Han får en ungdomsven ‘Willy’ dér. Manfred opdager, at han har en særlig evne til at aflæse modstandernes næste træk. Det bruger han i ungdommen i slagsmål - både mod andre elever på militærakademiet, og mod gemene bøller i Berlins slum. Von Richthofen tilhørte den tyske lav-adel, og på militærakademiet får han dødsfjenden “Friedrich” fra den tyske højadel. Derefter følger læseren den voksne Manfreds frustration over kun at være observatør på fly i verdenskrigens første år.

Forsider

Anmeldelser