ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Livets gang i Lidenlund

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Fra "Lidenlund-dage"

I 1953 så Henning Gantriis' kærligt samfundssatiriske tegneserie "Livets gang i Lidenlund" dagens lys i avisen Politiken. Siden blev den også bragt i andre blade, bl.a. det lokale Lemvig Folkeblad, hvor den stadig lever. Tegneseriens kulisser er ganske tydeligt inspireret af tegnerens hjemby, Lemvig, og selv om byen siden tegneseriens dage er vokset og har ændret sig meget, så kan man i bykernen stadig genkende de kendte gader, stræder og bygninger.

Byens karakteristiske placering under de stejle bakker med torvet og kirken med sit specielle tårn er elementer, som alle der kender tegneserien let kan genkende igen, ligesom man også nikker genkendende til lystanlægget med musiktribunen ved fjorden. Café Perlen findes desværre ikke og det har den faktisk aldrig gjort, men byens restaurationer og hotel giver stadig mindelser fra tegneserien.

Det er historien om den lille provinsby og dens beboere. Når tegneserien har kunnet leve så længe, er det fordi, den rammer bredere end bare Lemvig. Den er almen menneskelig i sit sigte, men Lemvig er umiskendeligt rammen om serien.

Hæfter i serien

Lidenlund.jpg

Bøger i serien

Eksterne links