ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Mark Breton kører moto-cross

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« 5 piger kører med Michel Vaillant nr. 20 Massakre på banen »
« Bruno Brazil: U-bådshajen Et fart og tempo album (2. serie) nr. 6 Dan Cooper: Forsvundet over Nordsøen! »


 

Mark Breton kører moto-cross.jpg

Michel Vaillant 20
Forfatter: Jean Graton
Tegner: Jean Graton
Originaltitel: Rodeo sur 2 roues
Originaludgave: 3. februar - 23. juni 1970

Danske bladudgaver:

Danske albumudgaver:

Historien i dette album er udkommet som fortsat serie i Fart og tempo i 1971 og som album i serien - et fart og tempo album i 1973.

Originaludgave m.m.

  • 1970: Fortsat serie i belgisk Tintin nr. 5 - 25, 3. februar - 23. juni
  • 1970: Fortsat serie i fransk Tintin nr. 1110 -1130, 5. februar - 25. juni
  • 1971: Album nr. 20 i serien Michel Vaillant fra Dargaud

Handling

Ved at lade Vaillant udvide deres aktiviteter til også at omfatte motorcykler, får Jean Graton mulighed for at lade sine velkendte personer optræde på en række andre køretøjer end normalt. På trods af titlen når Mark Breton i løbet af historien at køre i en lang række af de klassiske motorcykel-discipliner.

Steve Warson får igennem historien lov til at optræde som komisk indslag i sine forsøg på at vise at amerikanske motorcykler er Vaillants modeller overlegne.

Forlagets beskrivelse

Denne gang har Mark byttet racervognen med en motorcykel - men det bliver hans oplevelser ikke mindre spændende af! Marks far udvider sin fabriks produktion med tohjulere, og Mark får lejlighed til at vise, hvad han kan! Han stiller op mod verdenseliten med Joel Robert - flerdobbelt verdensmester - og Jean-Pierre Beltoise i spidsen. Steve Warson deltager også - men for en gangs skyld på et andet mærke! Og i slutopgøret i Amerika støder vore venner på gamle kendinge...

Trivia

  • Jean Graton bruger i en række mindre historier motorcykel-kørere som hovedpersoner, blandt andet russeren Oleg Narkine som kører is-speedway og virkelighedens legendariske kører Giacomo Agostini. Disse historier kan læses i bladet Fart og tempo.
  • Jean Graton har også tegnet serien Julie Wood om en kvindelig motorcykel-racerkører. Hun optræder også i enkelte Michel Vaillant-album.

Forsider