ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Max Bjævermose (figur)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
    Bjævermose hedder Bjævermose.jpg

Tintin Bjævermose Castafiore.jpg

Max Bjævermose (Séraphin Lampion) er en bifigur i serien Tintin. Han er en særligt påtrængende og selvoptaget forsikringsagent, der insisterer på at antage et nært forhold til kaptajn Haddock, selvom denne dog ikke deler samme opfattelse af deres "venskab". Max Bjævermose fatter aldrig, at kaptajn Haddock helst ønsker ham hen hvor peberet gror. Hans største inspirationskilde er frisøren onkel Anton.

Max Bjævermose skabte opsigt i det danske tegneseriemiljø, da forlaget Carlsen i forbindelse med relanceringen af Tintin havde bestemt sig for at kalde den snaksalige forsikringsagent Konstantin Strøm, et navn han har haft i nogle af de første danske oversættelser, og som Carlsen syntes lå tættere på det originale franske navn Séraphin Lampion, der kan oversættes til kulørt lampe.

Tegneserieskaberen Henrik Rehr startede Folkebevægelsen For At Max Bjævermose Bliver Ved Med At Hedde Max Bjævermose, som i løbet af kort tid fik 1000 medlemmer og en masse breve, herunder fra Max' "kollega" Erik Lorentz Larsen i Topdanmark!

Folkebevægelsen var sikkert medvirkende til, at Carlsen i sidste øjeblik ombestemte sig og lod Max Bjævermose fortsætte med at være Max Bjævermose.

Eksterne links

Seriejournalen