ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Pogo

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Pogo logo.jpgPogo nr. 1 i Fantagraphics' nye serie

Tegneserien Pogo af den amerikanske tegneserieskaber Walt Kelly er en af de svært oversættelige serier på grund af Kellys spøgefulde brug af det engelske sprog, fuldt af dialektale vendinger og ordspil samt frekvente satiriske referencer til datidens amerikanske politik. Alligevel har den med held gået i dagbladet Information, hvor den var oversat af chefredaktør Børge Outze samt Erling Bjøl og J.B. Holmgaard. Her gik serien fra den 21. januar 1956 og frem til årsskiftet 1973-74, da serien ophørte efter Walt Kellys død.

I deciderede tegneserieudgaver på dansk har Pogo såvidt vides kun optrådt i tegneserieantologien Comics 2. Verdens bedste tegneserier.

I Norge udkom i 2009 et indbundet album med Pogo i Seriesamlerklubben.

Fra 1992 til 2000 udgav Fantagraphics Books serien Pogo by Walt Kelly, der består af 11 album med Pogo-avisstriber. Efteråret 2011 begyndte forlaget på avisstriberne forfra, nu i den indbundne bogserie Pogo - The Complete Syndicated Comic Strips.

Pogo udkom også i tegneserieblade, og disse genudgives af Hermes Press i den indbundne bogserie Pogo - The Complete Dell Comics.


Pogos debut i Information den 21. januar 1956
Pogo-stribe fra midten af 1970'erne