ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Pokémon

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Pokemon fænomenet startede i 1995 efter en idé af japaneren Satoshi Tajiri, der også er ejer af spilfirmaet Game Freak Inc. Fra ideén om at ville lave et spil der omhandlede insekter, nåede han endeligt frem til konceptet Pocket monster, ("lommemonster") - et navn der endte med at blive kogt ned til Pokémon.

Spillet blev først udviklet som et Game Boy spil, og er i dag et af de mest succesfulde spil- og medie-franchises på markedet, ikke mindst efter dets omskabelse til spillekortsform. Efterfølgende blev der selvsagt spundet guld på konceptet, og et utal af tegneserier, -film og tv-serier er fulgt i kølvandet på spillets succes.

Handling

Pokémon handler om drengen Ash Ketchum på 10 år. Ash's første Pokémon (og unægteligt den mest kendte af dem alle - og der er mange!) bærer navnet Pikachu. Da han en dag kom for sent til et møde med en vis Professor Oak, stødte han i stedet ind i den uregerlige Pokémon, og hurtigt blev de venner for livet.

Da starter Ash's rejse gennem hele Pokémon eventyret, og hans drøm om at blive Pokémonmester ved at fange og bekæmpe Pokémon'er.

Tegneserier

Eksterne links