ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Punk Life Crisis

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Punk Life Crisis 1.jpg

   
Forfatter: Simon Petersen
Tegner: Simon Petersen
Format: 112 sider (?) Farver

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Simon Petersen signerer PUNK LIFE CRISIS til sin kollega Tatiana Goldberg i Fantask 11. september 2021

Simon nærmer sig de 40. De gamle punk-venner (“Snotklud” og “Lakridsen”) er blevet fucking breeders og er flyttet til Vanløse. Deres planer om at bruge økologiske stofbleer er hurtigt blevet til billige supermarkedsbleer. Kampen mod kapitalismen må udsættes, og det forhadte “lortesystem” har skaffet både lejlighed og børnepenge til dem. Det er slut med koncerter og drukture.

Kun Simon drømmer stadig om at blive forsanger i et punkband, inden det er for sent.

En aften giver Simon den fuld gas til metal karaoke i Kødkværnen, og miraklet sker: En dude tilbyder ham posten som forsanger i sit nye punkrock-band. Simons drøm om at blive en ny Joey Ramone udvikler sig hurtigt til et mareridt af skænderier, druk, vold og nedbrudte varevogne på den tyske autobahn, da bandet tørner ud på sin første (og sidste) Europa-turné.

Anmeldelser

  • Nummer9.dk 7.10.2021: "Hvis man kan tale om at have en punket tegnestil og fortællestil, så nærmer Simon Petersen sig: rå og upoleret. Langt tættere på de festivalreportager, han med mellemrum leverer her til sitet end tidligere og mere polerede udgivelser som fx I was a hippie cartoonist. Det har sin charme, så godt nok kan man sidde og tænke, at det kan Petersen jo gøre bedre, men til gengæld kan han næppe gøre det meget mere i historiens ånd. For en gangs skyld er det sjovt at opleve en nedt(o)ur. Så kan vi andre halvkedelige, halvgamle jo klappe os selv på ryggen imens og glæde os over, at vi valgte ikke at tage chancen." (Morten Tjalve)
  • DR Troldspejlets podcast 30.9.2021: "Det er sådan en underground-tegneserie forstået på den måde, at den er lidt vild i sin fremstilling af bandets op- og nedture. Han forstår personerne og jeg synes, det er superfedt tegnet. Mig minder det lidt om The Fabulous Furry Freak Brothers fra 1970erne. Det man sidder tilbage med er en masse interessante personer, som virker ægte. Jeg synes, dialogen er sindssygt godt skrevet. Jeg synes også, man kan ane et vist angreb på for meget politisk korrekthed og hvad man kan og ikke kan i dag. Et godt lille samtidsportræt af en generation." (Jakob Stegelmann)
  • Politiken 28.9.2021: "... i virkeligheden slutter tegneserien slet ikke som sarkastisk fortælling om røvtur på første klasse. Den ender i stedet med en mild morale om at acceptere, at ungdommen ikke er evig, og i stedet finde livets headbang og ølklistrede gulve, hvor de nu viser sig. Og det klæder faktisk en patetisk punker." (Felix Rothstein)
  • Kulturkapellet 16.9.2021: "Det sker en sjælden gang imellem, at man, ja nærmest helt tilfældigt, falder over noget som ræsonnerer perfekt med een personligt. Når man så samtidig oplever at dette ”noget” får en til at grine ganske højt, upassende og længe, til trods for at man ret beset ikke burde sidde og læse tegneserier i mellemtimerne mellem ens undervisning, så er det svært ikke at være ovenud begejstret. Denne fortælling er mesterligt orkestreret af Simon Petersen, der – som overskriften gerne skulle antyde – rammer denne satire over livskrisen og ikke mindst de mange skænderier og egoer, der ramler sammen når man nu engang laver et band – lige i røven. Det er dog på ingen måde skildret hverken kynisk eller ufølsomt, men med stor kærlighed til både livet, (punk)rocken og dagligdagen." (Torben Bille)
  • Ugeavisen Esbjerg 15.9.2021: "Den grafiske novelle er løseligt baseret på hans egne oplevelser i punkmiljøet og spidder en midtlivskrise forrygende morsomt. Nogle bliver skilt og køber en motorcykel, andre genopliver en gemt og glemt drøm om at stå på en scene og revolutionere verden og være cool og drikke shots med Joey Ramone, alt imens man vrænger af de kammerater, der er faldet til ro hjemme bag ligusterhækken." (Kim Westphal)
  • DBCs lektørudtalelse: "Veludført tegneserie. Alle, der har spillet i bands kender til konflikterne, der i denne udgivelse er beskrevet med både indsigt og humor. Tegningerne ... formidler historien med både energi og fremdrift. Anbefales indkøbt bredt, til både Voksen og Ung." (Morten Langkilde)
  • Metronaut.dk 23.8.2021: "Historien er sjov og relaterbar, især hvis man selv er eller har været i dét alderssegment, og man ikke lige har nået alle de ting man gerne ville. Humoren og den tommetykke selvironi er i høj grad det der driver historien frem, og man føler med den aldrende Simon, når han langsomt mærker, at livet i tourbussen (familievan) ikke er hvad han er vant til hjemmefra. Jeg vil godt lægge hovedet på blokken og sige, at Punk Life Crisis er det bedste fra Simons hånd til dato. Flere gange fangede jeg mig selv i at klukke højlydt af grin, mens jeg fulgte Simon & co på nye eventyr til koncerter, druk og intriger." (Kim Larsen)


Priser

Claus Deleuran prisvinder

Punk Life Crisis vandt Claus Deleuran Prisen i kategorien "Bedste danske tegneserie 2021", da årets priser blev uddelt under en ceremoni på Café Comicgarden den 8. december 2022.