ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forlaget Eudor

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
EUDOR-logo-2018.jpg


Forlaget Eudors stand på Copenhagen Comics 2019.

Forlaget Eudor udgiver tegneserier samt billedbøger, børnebøger og romaner. Det årlige output er omkring 8-10 printtitler og 25-30 e-bøger. Forlaget ejes af Frank Madsen og Sussi Bech og er medlem af interesseorganisationen Danske Forlag.

Forlaget har adresse på Brandts Vænge 11, 3460 Birkerød.

Tegneserieudgivelser

Andre udgivelser

Ud over tegneserier udgiver Forlaget Eudor også billedbøger og børnebøger. Blandt andet serien om mesterdetektiven Snus Mus, skrevet af Frank Madsen og tegnet af Sussi Bech, samt Frank Madsens egne Alf vil ha' et kæledyr NU! og Sussi og de ufornuftige sko. Herudover har forlaget også udgivet billedbøger af Jan Mogensen og Tove Krebs Lange. I 2016 udgav Forlaget Eudor børnebogen Aziru bind 1-2 af Sussi Bech og Ingo Milton, der var begges debut som børnebogsforfattere. Debuten blev i 2020 fulgt op af Gravrøverens lærling, en thriller for børn af Sussi Bech, henlagt til Ramses IIIs tid. Herudover har Forlaget Eudor udgivet børnebogsserien Gustav og Raketbroderskabet af Frank Madsen og Sussi Bech, Sussi Bechs letlæsningsbøger i serien På ferie med Emil og billedbøger med Platy & Puss af Stefan Fjeldmark og Linni Rita Gad. I efteråret 2022 udgav Eudor Den Store H.C. Andersen Eventyrbog, hvor 89 medlemmer af Illustratorerne i Dansk Forfatterforening illustrerer hver sit citat fra et eventyr af H.C. Andersen. Udgivelsen blev markeret med en reception i H.C. Andersens Hus i Odense.

Digitale udgivelser

Forlaget Eudor har desuden udgivet over 100 e-bogstitler af en snes forfattere og tegnere og var i 2020 det næststørste danske tegneserieforlag målt på antal udgivne digitale tegneserietitler. Eudor figurerede både i 2020, 2021 og 2022 blandt de 10 største danske forlag indenfor kategorien "produktion af retrodigitaliserede e-bøger" i Kulturministeriets årsrapport "Bogen og litteraturens vilkår".

EUDOR-katalog-2021.jpg

Historie

Som forlagsnavn har Eudor været anvendt af Frank Madsen siden 1979, bl.a. som udgiver af DAFI-nyt, Stegte striber og Kurt Dunder & kompagni. Det var dog først med udgivelsen af første bind i Eks Libris-serien i 2012, at forlaget fik permanent status. Forlaget har tidligere heddet Eudor Comics.

Eksterne links