ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Radiserne – De bedste striber 1950-1959

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Radiserne – De bedste striber 1960-1969 »
 
 

Radiserne 1950-59.jpg

Radiserne – De bedste striber 1
Forfatter: Charles M. Schulz
Tegner: Charles M. Schulz
Oversætter: Anne-Maria Sigbrand
Originaltitel: Peanuts
Originaludgave: 1950-1959
Format: 200 sider (?) farver ca. 22½ × 29½ cm

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Radiserne begyndte i 1950 og blev trykt i aviser verden over i næsten halvtreds år. Fra første til sidste stribe blev tegneserien skrevet og tegnet af en eneste person, Charles »Sparky« Schulz (1922-2000). Et enestående livsværk og en enestående tegneserie, læst og elsket af generationer.

1950'erne var på mange måder Radisernes mest spændende periode. I løbet af årtiet udviklede tegneseriens hovedpersoner deres egne, særlige personligheder. Søren Brun ødelagde for første gang sin drage, Thomas fik sin sutteklud, Nuser begyndte at gå på to ben, Schrøder indledte fejringen af Beethovens fødselsdag, og Trine flyttede for allerførste gang Søren Bruns fodbold.

Her i bogen findes de sjoveste og vigtigste begivenheder fra tegneseriens første ti år. Udvalget er ligesom oversættelsen og tekstningen foretaget specielt til denne udgave. Hovedparten af materialet har aldrig tidligere været udgivet på dansk. Alle dagstriber er i sort-hvid og søndagssiderne i farver.

Endvidere et illustreret forord om seriens tilblivelse og udvikling – og om hvordan ægteparret Paul og Ida Elisabeth Hammerich fandt på de danske navne, samt hvordan radisefeberen bredte sig i Danmark til både folkelige, kulturelle, kirkelige, kommercielle, politiske og eksistentialistiske kredse i kølvandet på dagbladet Politikens publicering af striberne og avisens omfattende brug af dens figurgalleri i mange sammenhænge.

Forsider

Anmeldelser