ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Rejsen til Saturn

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Serien fik en politianmeldelse for blasfemi, bl.a. for denne side!

Claus Deleuran begyndte på 'Rejsen til Saturn' allerede i 1952, da han var seks år gammel. Han kunne endnu ikke skrive, men han kunne læse tegneserier, og han kunne tegne. Seks år senere tog han historien op igen, nu med talebobler, for nu kunne han skrive.

Historien gik som føljeton i Corsaren og blev som album først udgivet af Corsarens Forlag, siden af Informations Forlag, Samlerens Bogklub og senest Forlaget Politisk Revy.

Da serien omkring 1980? blev anmeldt for blasfemi, kunne Informations Forlag med det samme trykke et nyt oplag for at dække efterspørgslen!

2. udgave er, i forhold til 1. udgave, supplere med Claus Deleurans første skitser til serien, samt et efterskrift af Anders Lund Madsen.

Oplag

Filmatisering

Danske A•Film, der også stod bag bl.a. tegnefilmene Jungledyret Hugo, Asterix og vikingerne og ikke mindst Terkel i knibe har lavet en computeranimeret film baseret på tegneserien. Filmen havde premiere den 26. september 2008.

Forsider

Eksterne links

Eksterne links - filmen