ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Serie (layoutguide)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Denne side er en layoytguide til en serie! Se også layoutguiden til et album, og ComicWikis andre skabeloner.
Du kan bruge denne side som udgangspunkt, når du vil oprette en ny artikel om en serie. Hvis du klikker på fanen Rediger herover, kan du kopiere wikikoden og indsætte den på en tom side og begynde at ændre den efter dit behov. Du kan også starte med at læse mere om at oprette sider på ComicWiki.

Seriens Titel (og evt. dens navn på originalsproget), skrevet af forfatter, og tegnet af tegner.

Linda og Valentin.jpg

Her først i artiklen skriver vi normalt lidt kort om serien, før vi længere nede har afsnit hvor vi uddyber mere omkring dens univers, dens tegnestil osv. Det er altid spændende at lære baggrundsviden om en serie, hvornår den blev skabt eller hvor længe den har kørt, om den har nogle special titler udgivet sideløbende osv.

Baggrund

Hvornår blev serien tegnet? Har den haft nogle specielle omstændigheder under sin tilblivelse, eller igennem dens levetid? Har der været samarbejde med andre tegnere, forfattere? Er stilen udsprunget af en anden serie, eller er historien ligefrem udsprunget af en anden serie?

Persongalleri

Prince Valiant.gif
Prins Valiant
Ridder af det runde bord, og tronarving til Thule. Han er seriens ubestridte hovedperson, og vi følger således hans eventyr rundt omkring i verden. Efterhånden som hans børn er blevet ældre, har nogle af dem fået deres egne oplevelser og eventyr, som der også er blevet plads til i serien.
Queen Aleta.gif
Aleta
Dronning af det lille rige Tågeøerne. Hun er gift med Prins Valiant og deler således hans bolig i henholdsvis Thule og Camelot. Hvert andet år drager hun dog hjem til sit eget rige for at passe sine pligter som regent.

Album i serien

  1. Album 1
  2. Album 2
  3. osv.

Specialtitler

Kronologisk rækkefølge

Nogle gange er serien heller ikke udkommet i kronologisk rækkefølge i Danmark, hvilket kan være interessant at dykke ned i - det kan jo være at nogle figurer har mødt hinanden tidligere end man selv troede, og der ad den vej kan blive forklaret nogle ting man ofte har undret sig over...

  1. Specialtitel 1
  2. Specialtitel 2
  3. Album 1
  4. Album 2

Trivia

Lidt trivia er jo altid spændende at læse...

Forsider

Nogle gange viser vi alle forsiderne til en serie:

... og allernederst indsættes sidens kategorier, så man let kan finde hen til andre relaterede emner.