ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Stephen King

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Amerikansk gyser-forfatter.

Stepehen King er uden tvivl verdens mest succesfulde forfatter indenfor sin genre. King er en meget produktiv forfatter hvis bøger let når murstenstykkelse. Hans bog "The Stand" blev således oprindeligt beskåret med adskillige hundrede sider før forlaget ville udgive den.

Stephen King og tegneserier

Kings roman "Cycle of the werewolf" udkom i 1983 i en bogudgave illustreret af Berni Wrightson, som i forvejen er kendt som serietegner. Bogen udkom på dansk som "Varulvens år" fra forlaget Lademann i 2003.

Det er dog først med samarbejdet med Marvel Comics at Stephen Kings arbejder er blevet udbredt i tegneseriemediet. I første omgang var det hans bogserie om "The Gunslinger" (på dansk Revolvermanden) som blev udgivet og i 2008 startede udgivelsen af "The Stand".

Forfattere i familien

Stephen Kings kone Tabitha har skrevet ni romaner, men nyder ikke helt den samme succes som King selv. Hans søn Owen King har fået sin første bog udgivet. Men i tegneseriemediet er det hans anden søn Joe Hill der er mest kendt. Joe Hill har bevidst valgt ikke at bruge sin berømte fars efternavn for at undgå sammenligninger mens han skaber sig en karriere. Hills serie Locke & key er blevet udgivet på forlaget IDW.

Eksterne links