ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Tårnene i Maury-skoven

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Tårnene i Maury-skoven vignet.jpg

Tårnene i Maury-skoven logo.jpgTårnene i Maury-skoven (Les Tours de Bois-Maury) er en historisk serie skabt af Hermann Huppen. Hovedserien er på ti bind og indtil videre er underserien Slægtskrønike på fem bind.

Lidt om serien

Tårnene i Maury-skoven vignet 2.jpg

I serien, der foregår i det 11. århundrede, følger man den jordløse ridder Aymar af Maury-skoven, der drømmer om at genvinde sit slot og familiens ejedom. På sin færd har han selskab af sin tro væbner Olivier.

Selv om de ti album er navngivet efter hovedpersonen i hver af historierne, er det Aymar der er gennemgående hovedperson i fortællingen. Den første del af serien foregår hovedsageligt i det sydlige Frankrig, mens man i den anden halvdel følger Aymar på hans færd til det hellige land. Fortællingen når sin konklusion i tiende album.

Serien forsætter dog med underserien Slægtskrønike, der består af enkeltstående historier om den skæbne, der blev en række medlemmer af Bois-Maury-slægten til del. I den originale udgivelse på fransk skifter serien titel til Bois-Maury, men nummereringen fortsættes fra hovedserien til forskel fra den danske.

Forfattere og tegnere

Alle album er tegnet af Herman, der også er forfatter til de ti album i hovedserien og til Slægtskrønike nr. 1. Slægtskrønike 3 har tekst af Hermanns søn Yves Huppen, og Slægtskrønike 2, 4 og 5 er skrevet i fællesskab af far og søn.

Album i serien

Den danske udgivelse følger nøje den originale, og de fleste album er udkommet med samme titel som originalen. I Danmark er serien udkommet på forskellige forlag. Senest står forlaget Faraos Cigarer for udgivelsen. Udover standardalbum er de første to Slægtskrønike udgivet i luksusudgave fra Strip Art Features i henholdsvis 200 og 100 eksemplarer.

Tårnene i Maury-skoven - oversigt
Originaludgave Forfatter(e) Dansk udgave
Nr. År Titel Serie Nr. Titel Forlag
 1 1984 Babette Hermann Tårnene i
Maury-skoven
 1 Babette Interpresse
 2 1985 Eloïse de Montgri Hermann  2 Eloise
 3 1986 Germain Hermann  3 Germain
 4 1987 Reinhardt Hermann  4 Reinhardt
 5 1988 Alda Hermann  5 Alda
 6 1990 Sigurd Hermann  6 Sigurd
 7 1990 William Hermann  7 William Carlsen Comics
 8 1992 Le seldjouki Hermann  8 Sandjar
 9 1993 Khaled Hermann  9 Khaled
10 1994 Olivier Hermann 10 Olivier
11 1998 Assunta Hermann Tårnene i
Maury-skoven
slægtskrønike
 1 Assunta Carlsen Comics
Strip Art Features[L]
12 2001 Rodrigo Hermann & Yves H  2 Rodrigo
13 2006 Dulle Griet Yves H  3 Dulle Griet Donovan Comics
14 2009 Vassya Hermann & Yves H  4 Vasja Faraos Cigarer
15 2012 Œil de ciel Hermann & Yves H  5 Olazabal

Noter

  [L] Luksusudgave

Forsider

Eksterne links

Taarnene i Maury-skoven.jpg