ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Vincent

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Vincent.jpg

 
Forfatter: Barbara Stok
Tegner: Barbara Stok
Oversætter: Lise Bøgh-Sørensen
Originaltitel: Vincent
Originaludgave: 2012: Nijgh & Van Ditmar
Format: ca. 152 sider (?) farver

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Vincent van Goghs turbulente liv er til stor inspiration for mange mennesker. Tegner og forfatter Barbara Stok tager læseren med ind i den korte, men intense periode af van Goghs liv, hvor han boede i Sydfrankrig.

Vincent drømmer om at skabe et tilflugtssted i Arles for sine kunstnervenner og sig selv. Han får stor støtte af sin bror, Theo, men alligevel oplever han anfald af psykisk ustabilitet, der efterlader ham forvirret og fortumlet, og til sidst kulminerer i den berygtede episode, hvor han skærer sit ene øre af. Vincents drømme er knust.

Van Goghs idéer om succes, tilbageslag og om, hvordan man skaber et meningsfuldt liv, er en interessant modvægt til vor tids individualisme og kapitalisme. På den måde bliver en kunstners liv i det 19. århundrede en historie, der er aktuel i dag.

Barbara Stok er kendt for sine biografiske graphic novels. Vincent er en international succes og den mest oversatte graphic novel fra Holland.

Forsider

Andre udgaver

På hollandsk og fransk findes endnu en biografi om Vincent Van Gogh.

Anmeldelser

Eksterne links

Skabelon:Vincent Van Gogh