ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Xenozoic Tales

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Tegneserie, der blev skabt af amerikanske Mark Schultz.

Handling

Xenozoic Tales er en tegneserie, der foregår i et postapokalyptisk samfund. Menneskeheden er kommet op til overfladen efter at have boet i underjordiske byer i flere hundrede år på grund af forurening. Jorden er blevet overtaget af tidligere uddøde livsformer blandt andet dinosaurer, og vi følger mekaniker Jack Tenrec og videnskabskvinde Hannah Dundee i deres besværligheder i dette samfund. Tenrec sætter gamle cadillacs i stand i sit værksted.

Udgivelse

Serien betragtes af mange fans som en kultserie. Den blev oprindeligt udgivet i 14 blade fra Kitchen Sink Press i perioden 1987-1996. Siden er den kommet i mange samlinger, blandt andet er en del af historien udgivet i en Artists Edition fra IDW. Den har modtaget to Eisner- og tre Harveypriser. På trods af succesen kom bladene meget uregelmæssigt, og det 14. blad slutter midt i en historie. Historien er i mellemtiden overgået til Flesk Publications, og de har længe fortalt, at Schultz arbejder på en opfølgning og afslutning af den gamle historie. Et indlæg på forlagets Facebookprofil fra 14. august 2017 viser skitser og rentegninger af den nye historie.

Filmatisering

I 1993/1994 producerede den amerikanske TV-kanal CBS Kids en animeret TV serie, der hedder Cadillacs and Dinosaurs. Den består af 13 afsnit, der er delvist bygget over Xenozoic Tales.

Forsider på de oprindelige blade

Eksterne links