ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Yoko Tsuno (figur)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

   
Yoko1.jpg

Yoko Tsuno er heltinde i Roger Leloups serie Yoko Tsuno og er hovedperson i alle udgivelser i serien.

Baggrund

Yoko er uddannet elektroingeniør i sit hjemland Japan og er bosat i Europa for at forske. Hun arbejder sammen med TV-folkene Pol Pitron og Vic Video i dagligdagen (se Nærkontakt i jordens indre). Hun er en karakterfast kvinde, der med sin store retfærdighedssans, sit engagement og sit skæve smil, både vinder stærke venner og gør livet svært for forbrydere.

Yoko er en lille smule rodløs, da hun er splittet mellem sine japanske rødder og den filosofi der hører til, samtidig med hendes daglige liv i den vestlige verden og hendes fokus på teknik og videnskab. Men som en grundregel har hun altid føling med de mennesker, der står hende nær, og føler sig meget knyttet til dem. Om hun nogensinde vender hjem til Japan er uvist.

Hun er født på en ø i Japan som datter af Masako Ishida og videnskabsmanden Seiki Tsuno (se Vindens datter). Hendes far er geofysiker og har bl.a. et laboratorium i deres hjem, hvor han eksperimenterer med vejrsystemer o.lign. Hendes mor tager sig hovedsageligt af huset og familien.

Selvom hendes uddannelse er fokuseret på elektronik, har Yoko mange andre interesser, der har hjulpet hende i hendes eventyr. Hun mestrer sportsgrenen aikido, hvilket har reddet hende mange gange. Hun har desuden også flycertifikat, både til svævefly (Budskab til evigheden), jetfly (Vindens datter), helikopter (hun kan flyve en Gazelle), og har også fløjet drageflyver (Den himmelske junke). Hun har måttet springe i faldskærm et par gange og ved også, hvordan man håndterer en bue.

Trivia