ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Brugerdiskussion:Daniel

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 21. maj 2018, 20:52 af Daniel (diskussion | bidrag) Daniel (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning

Om sidetal

Hej Daniel.
Komiklex, Minetegneserier, ComicWiki og de fleste opslagsværker for samlere angiver totalt sidetal på publikationer. På indbundne bøger tæller omslaget og forsatsene 8 sider, så det totale sidetal på indbundne bøger er normalt mindst 8 sider mere end det nummererede.
Har du talt alle siderne med på Jay Disbrow's Monster Invasion?   Mvh. Benadikt (diskussion) 1. jan 2018, 21:32 (CET)

Hej Benadikt, jeg er opmærksom på den måde, sidetal skal angives, og de 152 sider er totalt inkl omslag og satser (forlaget angiver 148). Vh Daniel
Fint, så er det afklaret.

Om sidelayout

Hej Daniel, du tilføjer forholdsvist meget (tak!), og jeg tror, at de fleste andre aktive bidragsydere har en side om dem selv. Din side eksisterer ikke endnu.

Hej Daniel og Mads. På diskussion:Hovedjægernes land ses nogle eksempler på, hvordan bredde-højdeforholdet påvirker billedernes visning. Eksemplerne er to udgaver af nævnte album, derfor det mærkelige sted. Benadikt (diskussion) 3. feb 2018, 22:28 (CET)
@Mads: den skal jeg snarest få oprettet :)
@Benadikt: ja, jeg ser, at der ofte bliver rettet på størrelserne, men jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at gennemskue, hvordan I gerne vil have det. Og ofte er helhedsindtrykket jo ret forskelligt alt efter, om man ser på en computerskærm, tablet eller telefon, men jeg forsøger at oprette billeder, så jeg synes, at det ser pænt ud Daniel (diskussion) 4. feb 2018, 16:12 (CET)
Jeg bruger udelukkende traditionel computer til comicwiki; men jeg forsøger at se siderne i forskellig opløsning. Måske kommer der engang en valgmulighed til wikiprogrammerne, om man vil optimere til computer, tablet eller telefon? Benadikt (diskussion) 4. feb 2018, 17:54 (CET)
Det kommer an på hvordan MediaWiki er sat op, og med hvilken skabelon. Det største problem med den nuværende skabelon er vist mest bare hvordan tabeller bliver vist. Der vil resultatet tit være at det rammer udover bredden på eksempelvis en telefon. Du kan mindske browser-vinduet til den mindst-mulige bredde, det vil oftest være nok til at se hvordan mobilbrugere vil se det. Jeg tror dog, der bør findes et andet skin/template med tiden. Mads 4. feb 2018, 22:30 (CET)

Om Comicwikis formål og Barks

Hej Daniel. Fint med lidt oplysninger om dig selv og dine interesser. Udover at dokumentere alle danske tegneserier har ComicWiki også til formål at "...informere om det, som er af interesse for danske tegneserieentusiaster" (skrevet efter hukommelsen). Så du er mere end velkommen at skrive om dine tegneserieinteresser, selv om tegneserierne ikke er udgivet på dansk. Selv er jeg meget interesseret i Carl Barks, så ud over fyldige beskrivelser af skandinaviske og engelske udgaver har jeg ganske korte oplysninger om andre fremmedsprogede Barks-samlinger, f.eks. Библиотека Карла Баркса og Η μεγάλη βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς, hvoraf jeg har nogle stykker stående i reolen. Benadikt (diskussion) 11. feb 2018, 01:20 (CET)

Fint, så rammer jeg nok ikke helt ved siden af. Jeg har lige set The art and times of Carl Barks på youtube. Han var et usædvanligt sympatisk menneske Daniel (diskussion) 25. feb 2018, 00:48 (CET)

Om kæmpenøgler

Er "Kæmpernøgler" rigtigt, eller er der en slåfejl i? Benadikt (diskussion) 6. apr 2018, 09:28 (CEST)

Absolut en slåfejl. Tak. Daniel (diskussion) 6. apr 2018, 09:59 (CEST)

En skjold / et skjold

Skal det være en skjold, Captain America har? I Retskrivningsordbogen står:
1. skjold sb., -en, -er, -erne (plet)
2. skjold sb., -et, -e, -ene, i sms. skjold-, fx skjoldbille, skjoldhåndtag
Benadikt (diskussion) 26. apr 2018, 16:58 (CEST)

(: Daniel (diskussion) 26. apr 2018, 18:51 (CEST)

Skitsetegner og rentegner

Som fortsættelse af indlæggene på Serieland kan jeg lige fortælle, at vi har mulighed for at oplyse skitsetegner og rentegner for en udgave, se f.eks. Hall of Fame – Carl Barks og Daan Jippes. Benadikt (diskussion) 20. maj 2018, 11:48 (CEST)

Fint, tak for info Daniel (diskussion) 21. maj 2018, 22:50 (CEST)