ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forskel mellem versioner af "Portal:Amerikanske tegneserier"

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
m
m
Linie 1: Linie 1:
 
<div class="portalintro">
 
<div class="portalintro">
  
Tegneserien regnes ofte sammen med jazzmusikken som et af de få originale amerikanske bidrag til kulturen. I vore dage identificeres den amerikanske tegneserie ofte med de to store forlag [[Marvel]] og [[DC Comics]] som bevæger sig primært indenfor [[:Kategori:Superhelte|superhelte]] genren og derfor gennem nyere tids filmatiseringer er blevet meget synlige. Tilsvarende har den amerikanske skrækserie, i Danmark blandt andet kendt fra udgivelser som [[Gru]] og [[Vampyr]], trods mange forsøg på at censurere markeret sig kraftigt og været inspiration for flere film og TV-serier.
+
<div style="position: absolute; right: 0; bottom: 0;">[[Billede:Portal amerikansk.png]]</div>
  
 +
= Portal:Amerkanske tegneserier =
 +
<div style="margin-right: 180px;">
 +
Tegneserien regnes ofte sammen med jazzmusikken som et af de få originale amerikanske bidrag til kulturen. I vore dage identificeres den amerikanske tegneserie ofte med de to store forlag [[Marvel]] og [[DC Comics]] som bevæger sig primært indenfor [[:Kategori:Superhelte|superhelte]] genren og derfor gennem nyere tids filmatiseringer er blevet meget synlige. Tilsvarende har den amerikanske skrækserie, i Danmark blandt andet kendt fra udgivelser som [[Gru]] og [[Vampyr]], trods mange forsøg på at censurere, markeret sig kraftigt og været inspiration for flere film og TV-serier.<br>
 
Den amerikanske Disney koncern, som står for et af de mest genkendelige globale brands, har tilsvarende haft en betragtelig indflydelse på det danske marked gennem udgivelsen af [[Anders And & Co.]]
 
Den amerikanske Disney koncern, som står for et af de mest genkendelige globale brands, har tilsvarende haft en betragtelig indflydelse på det danske marked gennem udgivelsen af [[Anders And & Co.]]
 
   
 
   
Men den amerikanske tegneserie har flere ting at byde på, for eksempel bød halvfjerdserne på berømte undergrunds-serier såsom [[Flip-kompa'niet]] og [[Fritz the Cat]], ligesom man i den mere seriøse genre kan finde værker som [[Will Eisner]]s socialrealistiske skildringer eller Art Spiegelmans [[Maus]]. Af nyere større successer kan nævnes [[avistegneserie]]n om [[Steen & Stoffer]] og eventyrfortællingen om [[Bone]].
+
Men den amerikanske tegneserie har flere ting at byde på. Fra starten af 1900-tallet tegnede [[Winsor McCay]] den nu berømte avisstribe [[Lille Nemo i Drømmeland]], og op igennem 40'erne kom [[Will Eisner]] til med sin berømte serie [[The Spirit]]. Halvfjerdserne bød på berømte undergrunds-serier såsom [[Flip-kompa'niet]] og [[Fritz the Cat]], ligesom man i den mere seriøse genre kan finde storværker som Art Spiegelmans [[Maus]]. [[Avistegneserie]]n om [[Steen & Stoffer]] blev i nyere tid utroligt populær, ligesom eventyrfortællingen [[Bone]] også har fanget et stort publikum.
 +
</div>
  
 
</div>
 
</div>
 
{{portaler}}
 
{{portaler}}
 
  
 
{| cellspacing="8" cellpadding="0" width="100%"
 
{| cellspacing="8" cellpadding="0" width="100%"

Versionen fra 30. apr 2009, 10:19

Portal amerikansk.png

Portal:Amerkanske tegneserier

Tegneserien regnes ofte sammen med jazzmusikken som et af de få originale amerikanske bidrag til kulturen. I vore dage identificeres den amerikanske tegneserie ofte med de to store forlag Marvel og DC Comics som bevæger sig primært indenfor superhelte genren og derfor gennem nyere tids filmatiseringer er blevet meget synlige. Tilsvarende har den amerikanske skrækserie, i Danmark blandt andet kendt fra udgivelser som Gru og Vampyr, trods mange forsøg på at censurere, markeret sig kraftigt og været inspiration for flere film og TV-serier.
Den amerikanske Disney koncern, som står for et af de mest genkendelige globale brands, har tilsvarende haft en betragtelig indflydelse på det danske marked gennem udgivelsen af Anders And & Co.

Men den amerikanske tegneserie har flere ting at byde på. Fra starten af 1900-tallet tegnede Winsor McCay den nu berømte avisstribe Lille Nemo i Drømmeland, og op igennem 40'erne kom Will Eisner til med sin berømte serie The Spirit. Halvfjerdserne bød på berømte undergrunds-serier såsom Flip-kompa'niet og Fritz the Cat, ligesom man i den mere seriøse genre kan finde storværker som Art Spiegelmans Maus. Avistegneserien om Steen & Stoffer blev i nyere tid utroligt populær, ligesom eventyrfortællingen Bone også har fanget et stort publikum.

Tegneserier

<ncl>Kategori:Amerikanske tegneserier</ncl>

Tegnere

Tegnere <ncl>Kategori:Amerikanske tegnere</ncl>


Forfattere <ncl>Kategori:Amerikanske forfattere</ncl>


Forlag <ncl>Kategori:Amerikanske forlag</ncl>