ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Blade

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Blade - oprindeligt bifigur i den amerikanske serie Tomb of Dracula, som i Danmark blev udgivet under titlen Dracula Vampyrernes eget blad. Figuren har flere gange haft sin egen serie, som dog har været med forholdsvist kortvarige udgivelser.

Seneste forsøg på at genoplive figuren stod Marc Guggenheim og Howard Chaykin for i 2006-2007. Serien løb over 12 numre.

Baggrund

Tegneseriens udgave af Blade er englænder og født i London. Hans virkelige navn er Eric Brooks. Da hans mor bliver bidt af vampyren Deacon Frost mens hun er ved at føde Blade, opnår han en række specielle evner. I tegneserien har disse været udsat for flere tilfælde af retcon, blandt andet for at bringe den nuværende serie mere på linje med filmudgaven. Den oprindelige Blade var således kun immun overfor bid fra vampyrer, mens et bid fra Morbius ændrede ham til halv-vampyr med samme styrke og evner som en vampyr, men uden deres svaghed overfor f.eks. sollys.

Film og TV

Blade har optrådt i tre film med Wesley Snipes i hovedrollen. Desuden danner figuren baggrund for TV-serien "Blade" som er blevet vist på TV3. I TV-udgaven spilles blade af rapper/skuespiller Kirk Jones.