ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Bulder og hans hund

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Bulder og hans hund / Bulder og Bill / Boule og Bill (Boule et Bill) er en børneserie af den belgiske tegneserieskaber Jean Roba. Serien bestod i begyndelsen af en samling kortere gags samlet i albumform, men i enkelte album blev det til længere historier.

Serien startede i 1959 og kører stadig. Den tæller i Frankrig over 40 album.

På dansk udkom først 5 album fra Interpresse mellem 1977 og 1982 under serietitlen Bulder og hans hund. I denne serie hedder hunden Mozart.

I slutningen af 1980'erne udgav Serieforlaget to album i Stjerneserien. Det første havde serietitlen Bulder og Bill, det andet Boule og Bill.

I 1979 producerede Dupuis en specialhistorie i anledning af seriens 20-års jubilæum, hvor diverse figurer fra Spirou-bladet leder efter hunden Mozart. Historien blev senere udgivet som specialalbum. De 4 sider, hvor Natacha optræder, er udgivet i Natacha – De samlede eventyr nr. 3 sammen med en 5. side, der afrunder Natachas afsnit om søgningen efter Mozart.

Cobolt bruger Interpresses navn for hunden, Mozart.

Album i serien

Bulder og hans hund

 1. Bulder og hans hund Mozart
 2. Bulder og Mozarts spilopper
 3. Far, mor, Bulder og mig
 4. Et hundeliv
 5. Rundt på jorden

Bulder og Bill / Boule og Bill

 1. Pas på! Der er bid i Bill
 2. Bill vover pelsen!

Billy & Buddy

Serien udkommer på engelsk fra Cinebook.

 1. Remember this, Buddy?
 2. Bored silly with Billy
 3. Friends First
 4. It's a Dog's Life
 5. Clowning Around

Eksterne links