ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Civil War

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
(Omdirigeret fra Civil war)
Skift til:navigering, søgning

Amerikansk crossoverserie fra Marvel Comics fra 2006-07.

Civil War er den hidtil mest ambitiøse satsning fra Marvel Comics indenfor crossovers. Civil War følger trådene op fra "Avengers Dissasembled", House of M og "Decimation" som også har været udgivet på dansk af Egmont Serieforlaget.

Overordnet tema

Temaet for Civil War er superheltenes berettigelse som uafhængige selvtægts-forbrydere hævet over egentlig politisk kontrol. På baggrund af en tragisk begivenhed, hvor en kamp mellem to hold med superkræfter får fatale konsekvenser for en nærliggende skole, indfører den amerikanske regering en lov om, at alle superhelte skal lade sig registrere og oplyse deres hemmelige identitet.

Dette splitter heltene i to lejre, hvor Iron Man står som hovedarkitekt for loven om registrering, mens Captain America står som modstander og leder af en gruppe "Secret Avengers", som kæmper både mod forbrydere og mod de regeringsstøttede superhelte som vil gennemtvinge registreringen med magt.

Politiske undertoner

Forfatteren bag Civil Wars hovedhistorie, Mark Millar, har tidligere vist sig som en kommentator til amerikanske politiske forhold, for eksempel i sin anden sæson af Ultimates. Civil War har også en række temaer som kan læses som kommentarer til aktuelle begivenheder som 9/11, The Patriot Act og den amerikanske fangelejr for mistænkte terrorister på Guantanamo.

Danske udgivelser

Civil War blev udgivet som en del af det danske Spider-Man, idet der som altid når større crossovers kom på dansk er tale om en lettere redigeret udgave hvor man tager de væsentligste amerikanske hæfter og redigerer sammen.

Eksterne links