ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Mark Millar

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
MarkMillar.jpg
Mark Millar
Født:

24. december 1969

Mark Millar er en skotsk tegneserieforfatter som er bedst kendt for serierne Civil War, The Ultimates, Ultimate X-men, Ultimate Fantastic Four, den netop filmatiserede Wanted og den alternative udgave af Superman, Superman: Red Son. Hans værker hører til de bedst sælgende serier i nyere tid.

Han har samarbejdet med en anden skotte, Grant Morrison, om en del titler (ofte korte serier), bl.a. Aztek, Swamp Thing, Skull Kill Krew, Vampirella og The Flash.

Millars skrivestil er generelt kendetegnet ved meget store armbevægelser og spektakulære actionscener parret med usvigelig sans for hip dialog. Han har dog også en tungere, mere seriøs side.

Hans officielle hjemmeside, Millarworld, er karakteriseret ved at Millar generelt deltager meget aktivt på siden og især i dens diskussionsfora. Han har ofte vakt furore i fankredse igennem en række provokerende udsagn, som han bagefter leende dementerer.