ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Daan Jippes

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Daan Jippes.jpg
Daniel Jan Jippes
Født:

14. okt. 1945 i Amsterdam

Grønspætterne af Daan Jippes
Fantegning af Jippes

Den hollandske kunstner Daniel Jan Jippes (Daan Jippes) har beskæftiget sig både som tegneserieforfatter, tegneserietegner, redaktør, animator og meget andet.

Indenfor tegneserier er han bedst kendt i Danmark for Anders And-historier. Han har skabt historier alene; han havde i en årrække et samarbejde med Freddy Milton; han har restaureret gamle historier af Carl Barks, hvor trykfilmene ikke var til at finde; han har gentegnet en lang række af de historier, som Barks skrev manuskript til og skitserede, men som andre tegnere tegnede i første omgang; og så har han skrevet og tegnet historier, der mere eller mindre bygger på ideer af Barks. Se artiklen Disney-historier af Carl Barks og Daan Jippes.

Under pseudonymet Danier har han skrevet og tegnet to album i serien En sag for Havank, hvoraf det første er udgivet på dansk af Cobolt.

ComicHouse angiver Jippes André Franquin og Carl Barks som sine vigtigste inspirationskilder. Dette fik en fan til at bestille en tegning med Franquins og Barks' figurer, se kopien til venstre; originalen er i A3-format. Siden har Jippes tegnet flere lignende fantegninger.

Daan Jippes har besøgt skandinaviske tegneseriemesser et par gange, herunder Raptus - Bergen Internationale Tegneseriefestival i 2007.

Danske udgivelser

Eksterne links