ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Diskussion:Blake og Mortimer

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Medalje.jpg
Denne artikel var månedens artikel i oktober 2006

Kommende albums er planlagt som følger:

21. Le Serment des cinq Lords (2012 af Sente/Juillard).

22. L'Onde Septimus (2013 af Jean Dufaux/Aubin Frechon).


Radagastdk 1. apr 2012, 22:32 (CEST)


flot!

Fandme en af de flotteste sider på comicwiki, den her.

--Ole d. 18. Jan 2007 kl. 23:23 (CET)

Takker for kritikken, da jeg har stået for det meste af arbejdet! Den er dog stadig åben for redigering, skulle du have lyst! Joen 19. Jan 2007 kl. 09:07 (CET)
P.S. Jeg synes personligt ret godt om 300 siden... Joen 19. Jan 2007 kl. 09:17 (CET)

Album, udgaver og oplag

Der er en fin oversigt på Seriejournalen over udgaver og oplag, som det måske kan betale sig at indarbejde i omtalerne af de enkelte album.

For øvrigt er der lidt for mange store bogstaver i albummenes titler i sammenligning med albummenes egen stavemåde. Benadikt 2. Maj 2007 kl. 01:31 (CEST)

Blake og Mortimer albumoversigt.jpg

Aw ja, det er jo en guldgrube. Jeg har dog selv lidt travlt med arbejde for tiden, jeg får først rigtig overskud til at arbejde med det om en uges tid eller sårn noget.
Flot bagside i øvrigt, den skal vi da ha' sat ind.
Ang. album titlerne, fuldstændigt rigtigt. Jeg fik oprettet titlerne relativt tidligt i ComicWikis liv, og havde glemt at man ikke "kapitæliserer" på det danske sprog (kun på engelsk). Der skal bare laves nogle "flyt side" og opdateres nogle skabeloner.
Jeg vil lige indskyde at selvom jeg har oprettet mange af disse sider er de slet ikke "hellige". ALLE må og opfordres til at redigere! Det er i hvert fald helt sikkert at jeg ikke ved alt om BM, og det er sket at der er sneget sig en fejl ind et sted. :) Joen 2. Maj 2007 kl. 09:52 (CEST)
Hvad synes I om at have en ganske kort artikel om Blake og Mortimers nye eventyr, sådan at de kan kategoriseres til deres forfattere og tegnere, Bob de Moor, Jean van Hamme, og andre? (I stil med Marshal Blueberry). Benadikt 10. Aug 2007 kl. 11:29 (CEST)
Hvis det bliver lavet lige så fint som det er gjort på Blueberrys side, ja så fint med mig. :) Joen 22. jan 2008, 09:21 (CET)

release marts-april ?

Gentlemen. Det ser ud til at det nye album er ved at være på trapperne. Ifølge rygter på nettet er datoen marts-april. Et belgisk blad har offentliggjort de to første sider - se franske rygter om samme på Marque Jaune:[1]. Interessant er det unægteligt også at kapitalismens forlængede arm, Amazon.fr, har følgende side: [2]. Titlen er nu Sanctuaire de Gondwana or Shrine of/from Gondwana.

Wooo! Glæder mig! Det skal da på forsiden. Vil du skrive et kort opkog af det du sagde? Eller skal jeg? Det foregår i Skabelon:Nyheder. Joen 16. jan 2008, 17:07 (CET)
Snapt. Nyheden er på, og du er vist ved at opdatere siden parallelt med mig :-)
Jeps, man er vel BM fan! Tak for nyheden. Joen 17. jan 2008, 23:16 (CET)

rygter på nettet

Jeg har tilføjet et link til en fransk blog på nettet med en del mere eller mindre underbyggede rygter om Blake og Mortimer. Herpå står der blandt andet omtalt at det kommende album kommer til november 2009 og, ifølge mit ringe franskkundskab, er færdiggjort af Rene Sternes hustru Chantal de Spiegeleer. Der er mængder af tegninger og skitser på bloggen.

L'Aventure immobile (og andre historier)

I slutningen af 1990erne lavede forfatteren Didier Convard og tegneren André Juillard en serie på 4 album med titlen "Le Dernier Chapitre". (Se https://www.bedetheque.com/serie-2105-BD-Dernier-chapitre.html .) Hvert album handler om udvalgte tegneseriefigurers sidste leveår; se f.eks. beskrivelsen her: https://fr.wikipedia.org/wiki/L%27Aventure_immobile og et eksempel her: https://www.google.com/search?q=blake+et+mortimer+le+dernier+chapitre&rlz=1C1GCEA_enDK764DK764&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiz_MDb_c3bAhWCYJoKHcvVANIQ_AUICigB&biw=1366&bih=662#imgrc=tw3cKyVAZUUqIM: .

Skal albummene nævnes på de respektive figurers ComicWiki!-sider og kun dér? Eller skal vi give serien sin egen side og så linke dertil fra de respektive figurers sider? Eller skal vi bare ignorere serien?

(Der er i øvrigt nogle sjove Blake og Mortimer-parodier på http://bdzoom.com/6266/patrimoine/le-coin-du-patrimoine-bd-edgar-p-jacobs/ .) Mordru (diskussion) 12. jun 2018, 13:22 (CEST)

Nej, de bør ikke ignoreres. Du må gerne både oprette en selvstændig artikel om serien og nævne den (sammen med et internt link) i artiklerne om de forskellige figurer og serier. ALT tegneserierelateret af interesse for danske tegneserieentusiaster kan behandles på ComicWiki. Benadikt (diskussion) 12. jun 2018, 13:28 (CEST)