ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Eddy Paape

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Eddy Paape.jpg
Edouard Paape
Født:

3. juli 1920 i Liège

Død:

12. maj 2012


Belgisk tegner, bedst kendt for serien Kim West (Luc Orient).

Paapes første større serie var Valhardi, som han overtog efter Jijé for seriemagasinet Spirou i perioden 1946-54.

Efter at have assisteret Victor Hubinon på serien Buck Danny, startede han sin første egen serie, Marc Dacier, sammen med Jean-Michel Charlier for Spirou i 1958.

I 1966 forlod Paape Spirou til fordel for seriemagasinet Tintin, hvor han bl.a. sammen med Yves Duval tegnede en række korte historier, der senere er udgivet på fransk i albumserien Les Meilleurs récits de... 6 af disse historier er udkommet på dansk. Se Korte historier – oversigt. Det var for dette blad, at han, sammen med forfatteren Greg, startede serien, der skulle blive hans hovedværk: Kim West.

Det var også sammen med Greg, at han skaber serien Tommy Banco i 1970. Året efter skaber han serien Yorik Søfareren sammen med Duchâteau. Begge serier er udkommet på dansk.

Andre serier, der ikke er udkommet på dansk, kan nævnes Les Jardins de la Peur, Carol Détective og Johnny Congo. Sidstnævtne serie var igen i makkerskab med forfatteren Greg.

I perioden 1969-76 underviste Paape på Saint-Luc institute i Bruxelle i de finere nuancer inden for tegneserieproffesionen.

Trivia

I forbindelse med en brand i et tegneseriestudie, bliver Paape forbrændt, og må på hospitalet. Senere gifter han sig med en af sygeplejerskerne fra brandsårsafdelingen.

Serier på dansk

Korte historier – oversigt

Årstallet viser, hvornår historien første gang bliver udgivet i serieblade. I oversigten vises kun de historier, der er udkommet på dansk.

Eddy Paape – korte historier
Forf. Fransk originaludgave Dansk udgave
År Titel Serieblad Titel
Duval 1966 La "petite reine" F&t 1971/18 Sådan opstod cyklen
1966 La traversée de feu F&t 1971/25 Tværs gennem dødens dal
1968 La solidarité des gens de mer F&t 1969/17 Søens folk holder sammen!
Laymilie 1969 Une victoire anachronique F&t 1970/12 Indianerne på vestfronten
Duval 1969 La première traversée de l'Atlantique sud F&t 1971/6 Første fly over Sydatlanten!
1969 Opération Overlord F&t 1970/33 Vejen til sejren

Eksterne links