ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Greg

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Greg.jpg
Michel Louis Albert Regnier
Født:

5. maj 1931 i Ixelles

Død:

29. oktober 1999 i Paris

Den fransk-belgiske manuskriptforfatter og tegner med døbenavnet Michel Louis Albert Regnier brugte indimellem navnet Louis Albert, men endnu oftere pseudonymet Greg.

Greg som tegner

Som tegner er Greg herhjemme nok umiddelbart bedst kendt for serien om August Julius, selvom han har tegnet på flere andre serier også, f.eks. en opdateret variant af Alain-Saint Ogans klassiske tegneserie Zig et Puce.

Greg som forfatter

Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om Bernard Prince og Red Kelly (Comanche), begge tegnet af Hermann, samt Bruno Brazil, tegnet af William Vance. Han har været med til at skrive flere album om Splint & Co., eksempelvis SOS fra Bretzelburg, Buddhas fange og historierne i Zorglubs univers, samt historier til serierne Clifton, Kloro, Broder Bøvs, Oliver og Colombine og historien til tegneserien Go West, tegnet af Derib, og utallige andre.

Greg var desuden chefredaktør på seriemagasinet Tintin fra 1965 til 1974 og arbejdede for forlaget Dargaud i årene efter.

Værker

listen er ikke komplet

Egne serier

Clifton

Lucky Luke

Sjarly

Splint & Co.

Enkeltudgaver

Eksterne links