ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ensom ulv og Hvalp

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Ensom ulv og Hvalp (Forsidebillede til bind 1, tegnet af Frank Miller)

Lidt om serien

Ensom ulv og Hvalp (Kozure Okami) er en japansk serie på mere end 7000 sider i den traditionelle manga-stil med sider på 10½ × 15 cm. Serien er skrevet af Kazuo Koike og tegnet af Goseki Kojima. De startede serien i 1970 og fortsatte med den i mere end 10 år.
Serien handler om den forhenværende bøddel Itto Ogami, der tidligere brugte sin formidable sværdteknik i tjeneste hos landets militære hersker, men som nu følger snigmorderens vej. Itto er ved et komplot af Yagyu-klanen blevet beskyldt for at ville vælte den herskende shogun, der derfor har krævet Ittos død ved riuelt selvmord (seppuku), men han vælger i stedet at træde ind på vejen for "Meifumadô" (buddistisk helvede) for at opnå hævn over Yagyu-klanen, der udover komplottet også var skyld i hans kones død. Serien følger den nu fredløse Itto Ogami og hans spædbarn Daigoros vej gennem 1600-tallets feudale Japan, men det er ikke kun en historie om hævn.
Ganske vist må Ogami fægte sig gennem kampe på liv og død, men det er ikke for at bekæmpe ondskaben, eller for hævnens skyld alene. Der ligger et andet mål forude. Det er "den hvide vej", som går mellem jalousi og begær, og spørgsmålet er, om Ogami formår at overkomme alle forhindringer på vejen og nå den fulde oplysning og åndelige befrielse.

Serien skildres i en meget sikker og naturalistisk streg, som er i stand til at bære historien gennem lange passager helt uden ord. Som ved Frank Miller er det i høj grad billedkompositionen der er unik og store dele af serien føles næsten som at se en film.

Album i serien

Serien er første gang udgivet i vesten som hæfter i 1987 af forlaget First Publishing under titlen "Lone wolf and Cub" i et format af 17 × 26 cm. First Publishing nåede dog ikke at udgive hele serien inden forlaget lukkede og man havde derudover sprunget de historier over der indeholdt sex eller var meget voldelige. Det er denne udgivelserække Interpresse i 1988 oversatte og udgav de første 6 hæfter af under titlen "Ensom ulv og Hvalp".

 1. Ensom ulv og Hvalp 1
 2. Ensom ulv og Hvalp 2
 3. Ensom ulv og Hvalp 3
 4. Ensom ulv og Hvalp 4
 5. Ensom ulv og Hvalp 5
 6. Ensom ulv og Hvalp 6

Amerikansk serie

I år 2000 begyndte Dark Horse Comics det der skulle blive den første komplette vestlige udgivelse (igen under titlen "Lone wolf and Cub") og det er denne udgivelsesrække nedenstående albumsoversigt viser. Serien er her udgivet i 28 små bøger af ca. 300 sider i det originale japanske manga-format af 10½ × 15 cm.

Forsiderne til bind 1-12 er tegnet af Frank Miller, 13-18 af Bill Sienkiewicz, 19-26 af Matt Wagner og 27-28 af Guy Davis og Vince Locke.

 1. The Assassin's Road
 2. The Gateless Barrier
 3. The Flute of The Fallen Tiger
 4. The Bell Warden
 5. Black Wind
 6. Lanterns For the Dead
 7. Cloud Dragon, Wind Tiger
 8. Chains of Death
 9. Echo of the Assassin
 10. Hostage Child
 11. Talisman of Hades
 12. Shattered Stones
 13. The Moon in the East, The Sun in the West
 14. The Day of the Demons
 15. Brothers of the Grass
 16. The Gateway into Winter
 17. The Will of the Fang
 18. Twilight of the Kurokuwa
 19. The Moon in Our Hearts
 20. A Taste of Poison
 21. Fragrance of Death
 22. Heaven and Earth
 23. Tears of Ice
 24. In These Small Hands
 25. Perhaps in Death
 26. Struggle in the Dark
 27. Battle's Eve
 28. The Lotus Throne

Populærkulturelle referencer

Serien har inspireret til Dark Horses futuristiske variant Lone Wolf 2100, med manus av Mike Kennedy og tegninger af Francisco Ruiz Velazco. Denne serie er ikke blevet lige godt modtaget som originalen.

Serien havde en stor indflydelse på både Frank Miller og Chris Claremont i deres lancering af Wolverine som selvstændig figur. Dette førte blandt andet til denne parodi på Claremonts ofte overdrevne brug af dialog. Parodien stammer oprindeligt fra den humoristiske Marvel-udgivelse "What The--?!".

Eksterne links


Lone.jpg