ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Epoxy

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Epoxy.jpg

 
Forfatter: Jean Van Hamme
Tegner: Paul Cuvelier
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: Epoxy
Originaludgave: 1968: Eric Losfeld

Danske udgaver:

Forlagets resumé

Efter at have været slået bevidstløs under en sejltur i Det Græske Øhav vågner Epoxy op på en båd tilhørende den mystiske Koltar, som har viet sit liv til total forståelse af sansernes sprog. Koltar fører Epoxy i fordærv ved at bringe hende som offergave til de græske guder. Uden en trevl på kroppen sendes hun ud på en dannelsesrejse, hvor hun konfronteres med amazoner, fabelvæsener som kentaurer samt en række af selve guderne – og med sig selv. Da hun møder Psyche, beslutter Epoxy sig for at overtage hendes identitet. Men guderne bryder sig bestemt ikke om, at almindelige dødelige blander sig i deres planer!

Forlagets beskrivelse

Med 43 års forsinkelse udgives en af verdens første voksentegneserier endelig på dansk. Epoxy udkom midt under ungdomsoprøret i Paris i maj 1968 og var en milepæl, der markerede frisættelsen af tegneserien som en fuldgyldig kunstform, der også kunne være for voksne. Og som kunne have kvinder i hovedrollerne! Epoxy er samtidig mesterforfatteren Jean van Hammes første manuskript. Læs mere i albummet om Cuveliers og van Hammes møde, deres karrierer og om voksentegneseriens gennembrud.

Forsider

Eksterne links