ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ghost Rider

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Ghost Rider
GhostRider.jpg
Ghost Rider
Virkeligt navn:

Johnny Blaze

Tilknytning:

 

Evner:

 

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

G. Floy Studio

Debut:

Marvel Spotlight nr. 5

Dansk debut:

 

Skabere:

 

Amerikansk gyserserie fra Marvel Comics. Hovedpersonen optræder første gang i Marvel Spotlight nr. 5.

Oprindelseshistorie

Selv om Marvel kortvarigt udgav en westernserie med titlen "Ghost Rider" (titlen blev senere ændret), så er det normalt historien om Johnny Blaze som regnes for den egentlige Ghost Rider. Johnny Blaze er stuntrytter på motorcykel og mister sin far Barton Blaze i en ung alder. Faderen er ligesom Johnny stuntrytter, men han mister livet da et stunt går galt. Den unge Johnny bliver adopteret af Crash Simpson, som ejer det omrejsende motorcykel-show som hans far optrådte i.

Da Johnny finder ud af at Crash Simpson kun har fået kort tid tilbage at leve i netop som han står overfor sit livs optræden i Madison Square Garden vender Johnny sig til det okkulte og indgår en aftale med djævlen om at sælge sin sjæl mod at Crash bliver kureret. Djævlen holder sin del af aftalen, men Crash dør i stedet under udførelse af et stunt.

Djævlen forsøger derefter at indkassere Johnnys sjæl, men i første omgang reddes han af Crash' renhjertede datter Roxanne. Men trods det er Johnny fordømt til hver nat at forvandles til Ghost Rider, en overnaturlig hævnende ånd med flammende kranie.

Danny Ketch

I halvfemserne følte Marvel et behov for at genoplive Ghost Rider-figuren i en ændret version. Dette førte til introduktionen af Danny Ketch som en ny Ghost Rider. Modsat Johnny Blaze indgår han ikke nogen pagt med djævlen. Hans kræfter ligner på mange måder den oprindelige Ghost Rider, men han er i besiddelse af et "penance stare" ("bodgøring-stirr"). Effekten af dette er at han er i stand til at se et menneske i øjnene og tvinge vedkommende til at genoplive det onde de har bedrevet.

Serien blev standset ganske abrupt som følge af de økonomiske vanskeligheder Marvel Comics på daværende tidspunkt var i. I 2009 blev figuren genoplivet i "Ghost Rider: Danny Ketch" som også førte til færdiggørelsen af en ekstra historie i den oprindelige serie som har fået titlen "Ghost Rider Finale". Der er her tale om en historie som allerede var bestilt af Marvel da serien blev lukket ned. Historien passer ikke længere ind i Marvels kontinuitet, ligesom den historie der på daværende tidspunkt var planlagt ikke er en del af den nye udgave af Ghost Rider.

Udgivelse på dansk

Ghost Rider indgik på et tidspunkt som serie i det danske blad Vampyr. I forbindelse med filmatiseringen af Ghost Rider har G. Floy Studio desuden udgivet Garth Ennis' og Clayton Crains "The Road to Damnation" med den danske titel Vejen til helvede.

Amerikanske udgivelser

De oprindelige historier fra 70'erne er for nyligt blevet genoptrykt som en del af Marvels Essentials serie. Der er indtil videre udkommet to bind som dækker frem til #50 af Ghost Rider. Desuden er der en lang række udgivelser og genoptryk på vej fra Marvel i forbindelse med filmatiseringen, ligesom selve Ghost Rider serien er blevet genstartet.

Film

Ghost Rider som film havde premiere i marts 2007. Hovedrollen som Johnny Blaze spilles af Nicolas Cage mens rollen som Roxanne spilles af Eva Mendes. Der har været meget blandede forventninger til filmen, blandt andet baseret på at instruktøren Mark Steven Johnson havde begrænset succes med sin udgave af Daredevil.