ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Daredevil

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Daredevil
Daredevil.jpg
Daredevil tegnet af Alex Maleev
Virkeligt navn:

Matthew Michael Murdock

Tilknytning:

Pt. ingen; tidligere S.H.I.E.L.D. og Defenders

Evner:

Supersanser, radarsans, ekspert i kampsport og akrobatik

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:
Debut:

Daredevil Vol. 1, #1, april 1964

Dansk debut:

Dæmonen nr. 1, 1967

Skabere:

Stan Lee, Bill Everett

Serie om en blind superhelt, udgivet på forlaget Marvel. Fra seriens danske start i 1967 og frem til 1999 hed figuren Dæmonen. Men i 1999 blev besluttet, at alle Marvels figurer skulle have samme navn på dansk som på amerikansk.

Lidt om serien

Matt Murdock er blind og advokat. Samtidig har han en hemmelig identitet som Daredevil - Manden uden frygt. Trods sin blindhed har Matt Murdock ingen problemer med at navigere sig rundt i denne verden. Tværtimod har han overudviklede sanser og en sjette sans, der nærmest er en slags radar. Især i mørke giver det ham store fordele over for de fleste skurke. Samtidig er han ganske atletisk. Som våben bruger han en stok, der kan deles i to med en snor imellem. Den bruger han til at svinge sig rundt med.

Daredevils arvefjende er mafiabossen Kingpin (som oprindelig blev skabt som en Spider-Man-figur). Figuren Elektra, der bl.a. er selvstændigt filmatiseret, stammer også fra Daredevil-universet. Skaberen af Elektra, Frank Miller, regnes for at være en af de væsentligste serieskabere der har arbejdet med Daredevil. Hans genoplivning af den skrantende serie i firserne regnes af mange som hovedårsagen til figurens nuværende popularitet. Før Millers tid arbejdede blandt andet den berømte tegner Gene Colan på serien. I nyere tid blev serien outsourcet fra Marvel til firmaet Event Comics hvor de den gang forholdsvist ukendte serieskabere Joe Quesada og Jimmy Palmiotti gjorde ham til en del af mærket Marvel Knights. Som senere chefredaktør hos Marvel førte Quesada senere serien tilbage til Marvels normale varemærke. Trods sin nye position har Quesada skrevet flere historier med Daredevil efterfølgende.

Danske udgivelser

Se også kategorien Daredevil.

Serier med Daredevil

60 numre bestående af de amerikanske blade Daredevil 1-60, Daredevil Annual 1, Fantastic Four 68-70 og Incredible Hulk 111-113. Se Pegasus' oversigt
4 numre bestående af de amerikanske blade Daredevil 83-86. Se Pegasus' oversigt
11 numre bestående af de amerikanske blade Daredevil 108-141 og Ghostrider 20. Se Pegasus' oversigt
6 numre bestående af materiale fra de amerikanske blade Daredevil 158-190. Se Pegasus' oversigt
4 numre bestående af de amerikanske blade Daredevil 1, 57-58 og 226-233. Se Pegasus' oversigt
2 numre bestående af materiale fra de amerikanske blade Daredevil 319-325. Se Pegasus' oversigt

Andre udgivelser

Indeholder de amerikanske blade Daredevil vol. 2 1-15.

Filmatiseringer

Instrueret af Mark Steven Johnson. Daredevil spilles af Ben Affleck, Elektra af Jennifer Garner.