ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Hellsing

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Hellsing bind 1

Hellsing er en manga-serie skrevet og tegnet af Kouta Hirano.

Forlagets resumé

Et sted i England findes Hellsing: En hemmelig organisation, der forsvarer landet mod vampyrer, der har planer om at skabe en hær af udødelige væsner! Organisationen er gået i arv igennem flere generationer og ledes i dag af den unge Integra Hellsing. Hendes nærmeste medarbejdere er den gamle butler Walter, der har ganske særlige evner, og den tidligere politipige Seras Victoria. Hellsings bedste agent er vampyren Alucard, der har arbejdet for organisationen i over hundrede år. Bevæbnet med en kæmpe pistol og et batteri af specialfremstillede sølvkugler bliver Alucard sendt af sted, når det virkelig beskidte og blodige arbejde skal gøres. Og han elsker det!

Men selv Alucard får sin sag for, når han møder fader Anderson, en knivkastende hitman fra en rivaliserende organisation …

Tegnefilm

Hellsing er også blevet omsat til animeret form i to omgange. Den første udgave, en TV-serie på 13 afsnit a 25 minutter fra 2001, følger tegneserien tæt indtil afsnit 7, hvorefter den divergerer med sin egen unikke historie. Dette skyldes, at der på daværende tidspunkt ikke var mere kildemateriale at adaptere. Tegnestilen er tæt inspireret af stilen i tegneserien, men den følger den ikke slavisk. Den anden udgave, kaldet Hellsing Ultimate, er en serie videoudgivelser påbegyndt i 2006 på indtil videre 10 afsnit, der varer 50 minutter hver. Den ligger meget tæt på tegneseriens tegnestil og følger dens historie slavisk. Kvaliteten er generelt markant højere, og der udkommer da også kun et afsnit per halvår i snit.

Historiske og kulturelle referencer

Vampyren Alucard har ikke fået sit navn ved en tilfældighed. Læst bagfra er det en reference til en berømt vampyr. Ligeledes lader Integera Hellsing på en gang til at have rødder tilbage til Van Helsing og ridderne af det runde bord.

Anmeldelser