ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Van Helsing

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Familie af vampyrjægere med udgangspunkt i en figur i Bram Stokers Dracula.

I den oprindelige historie af Stoker er det den hollandske dr. Abraham Van Helsing som er en af de hovedpersoner der jager Dracula tilbage til sit slot i Transylvanien for at redde Mina Harker fra at slutte sig til ham som vampyr.

Ligesom sin modstander er Van Helsing i den efterfølgende periode imidlertid blevet et mere udbredt familienavn. I Tomb Of Dracula hvor Dracula såvel som hans nulevende efterkommer Frank Drake optræder er det Quincy Harker og Rachel Van Helsing som slutter sig til ham i kampen mod Dracula.

I serien Vampirella fra samme periode er det Conrad van Helsing og Adam van Helsing som slutter sig til Vampirella i hendes kamp mod vampyrerne, trods en vis modstand fra den ældre Conrad, der ligesom Quincy Harker ikke lader sit handicap komme imellem sig og kampen mod Dracula og andre vampyrer.

I Manga-verdenen er referencerne lidt mindre tydelige, idet Dracula optræder som Alucard, mens organisationen som han arbejder for hedder Hellsing under ledelse af den unge Integra Hellsing. Her er den oprindelige historie således vendt på hovedet.

Filmatiseringer

Dr. Van Helsing optræder i en lang række af filmatiseringerne af "Dracula", inklusiv den velkendte version med Bela Lugosi som Dracula. I nyere tid har Van Helsing imidlertid også fået sin egen film i form af "Van Helsing" med Hugh Jackman i titelrollen. Filmen er især en hyldest til de gamle gyserfilm fra Universal, herunder både Dracula, Frankenstein og Wolf-man. I forbindelse med filmen blev en lang række af de klassiske gyserfilm genudsendt på DVD.