ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Jodoverset

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
(Omdirigeret fra Inkal-universet)
Skift til:navigering, søgning

Jodoverse logo.jpg


Starten på Jodoverset var albumserien om John Difool som var skrevet af Alexandro Jodorowsky og tegnet af Moebius. Det første album udkom på fransk i 1981 og på dansk allerede året efter.

Senere er der udgivet flere albumserier med nogle af de samme personer som i den oprindelige serie. Fælles for dem alle er, at Alexandro Jodorowsky er forfatter på samtlige album, men med forskellige tegnere på hver serie.

Fælles for serierne er, at de foregår i det samme univers. Jodoverset er et science fiction-univers, der breder sig over flere galakser i en fjern fremtid eller i en ikke nærmere bestemt tidsalder. Der er hovedsageligt tale om to galakser: Menneske-imperiet og Berg-imperiet.

Menneskegalaksen består af 22 000 større planeter, der fordeler sig på mange systemer, som naturligvis ikke alle er nævnt ved navn. Handlingen udspiller sig især omkring fire planter: John Difools hjemplanet Ter 21, hvor historien tager sit udspring. Den gyldne planet, som er den kejserlige planet, hvor imperiets højeste politiske, religiøse og militære instanser har sæde. Aquaend, der er en tugthusplanet, og Technogea, der er Technos-planeten. Hvor den kejserlige planet er af guld, og Aquaend er flydende fra inderst til yderst, så er Technos-magtens hovedsæde helt igennem mekanisk og metallisk. Det er en kunstig planet, der er beskyttet af et psykisk skjold, og det er kun Berg'erne, hvis molekylære struktur adskiller sig fra menneskenes, som kan bryde igennem det.

Serier med Jodoverset

Der er fire serier i Inkal sagaen

Album