ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

John Difool

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
John Difool logo.jpg
John Difool vignet 1.jpg


John Difool er en episk science fiction-serie, skabt af Alexandro Jodorowsky og Jean "Moebius" Giraud. Den er den første serie af flere i Inkal-sagaen.

Resumé

John Difool vignet.jpg

Den sølle R-klassedetektiv John Difool bliver hyret til en tilsyneladende simpel opgave som livvagt for en smuk overklassekvinde, der ønsker at begive sig ned i "Den røde ring" - et lovløst område i grubebyens nedre niveauer, hvor der festes livligt hele natten. Under opgaven kommer Difool uheldigvis i karambolage med Kill Hundehoved og må flygte igennem et diskoteks ventilationssystem for ikke at blive dræbt. Hernede støder han på et mystisk døende væsen, der i sine sidste dødskramper overdrager ham en mystisk og kraftfuld genstand: Den lysende Inkal.

Denne begivenhed bliver starten på et grandiøst eventyr, der vender op og ned på alting, og ikke kun Difools eget liv: den mystiske Inkals opdukken ansporer massive oprør blandt folket og starter magtkampe mellem alle universets stærke kræfter, og med ét finder Difool sig selv jaget af alt og alle: den fremmede race Berg'erne, superkrigeren Metabaronen, underverdenens herskerinde Animah, Præsidentens pukkelrygge, det uhyggelige præsteskab Teknokraterne og den alt-udryddende Nekro-sonde. Hvad er denne inkal? Og har Difool overhovedet lyst til at vide det?

Album i serien

Desværre er albummene i dag ret bekostelige at anskaffe og især femte bind (der af mystiske grunde blev trykt i mindre oplag end de andre og aldrig er genudgivet) er meget svært at komme i nærheden af.

Hele serien blev genudgivet i 2009 af Forlaget Faraos Cigarer i en helt ny farvelægning.

Inkalen DK.jpg

John Difool

  1. Den sorte inkal
  2. Den lysende inkal
  3. Nedenunder
  4. Ovenover
  5. Den femte substans 1. del
  6. Den femte substans 2. del

Samleudgaver

Eksterne links